30. 5. 2011

Združenje 1. B DRL-moški: Izjava za javnost o igranju kvalifikacij za tekmovalno sezono 2010/11

V izjavi za javnost je Združenje 1. B DRL - moški posredovalo stališče in priloge glede igranja kvalifikacij za prvo ligo v letošnji tekmovalni sezoni 2010/11. Združenje je zapisalo, da je zapis, posredovan s strani vodje tekmovanja ZROPS-a, nelegitimen, neverodostojen, samovoljen in brezpredmeten.

 

Združenje 1. B DRL - moški je v izjavi za javnost, pod katero je podpisan mag. Matjaž Avsec, predsednik Združenja in član predsedstva RZS,  med drugim zapisalo, "da je od vsega začetka pisne komunikacije z ZROPS-om glede igranja morebitnih kvalifikacij za tekmovalno sezono 2010/2011 delovalo izključno po principu medsebojnega komuniciranja znotraj rokometne družine (rokometni klubi, predsedstvo RZS), kljub temu, da je vodstvo ZROPS-a v javnost podajalo izkrivljene in zavajajoče informacije, ki niso bile podprte z nobenim pisnim in verodostojnim dokumentom ter s tem zavajalo rokometno in širšo javnost".

 

V izjavi za javnost je tudi zapisano, da "je razpis za kvalifikacije posredovan s strani vodje tekmovanja ZROPS-a nelegitimen, neverodostojen, samovoljen in brezpredmeten. Združenje 1. B DRL - moški "bo uporabilo vse možnosti, da bo zaščitilo enakopravnost in enakost članic RZS, hkrati pa bo spoštovalo veljavne akte RZS ter veljavne sklepe Skupščine RZS in se bo zavzemalo za to, da jih bodo spoštovali vsi člani in članice RZS."

 

V spodnjih priponkah (v formatu pdf) je celotna izjava za javnost Združenja 1. B DRL - moški in pet prilog.

 

 

 

IZJAVA ZA JAVNOST ZDRUŽENJA 1. B DRL - MOŠKI O IGRANJU KVALIFIKACIJ ZA SEZONO 2010/11OBRAZLOŽITEV PREDLOGA ZA UVEDBO KVALIFIKACIJ ZA NASTOPANJE V 1. A LIGIODPRAVEK SKLEPA 16. SEJE PREDSEDSTVA ZROPSSKLEP 5. SEJE KONFERENCE ZDRUŽENJA 1. B DRL - MOŠKIODGOVOR ZDRUŽENJA ROKOMETNIH KLUBOV 1. B DRL - MOŠKI NA DOPIS Z DNE 26. 01. 2011ZAPISNIK VERIFIKACIJSKE KOMISIJE ZA IZVEDBO 12. KORESPONDENČNE SEJE SKUPŠČINE RZS