28. 7. 2011

Rokometašice Krima Mercatorja želijo v naslednjih treh letih spet priti na evropski vrh

Čeprav je do prvih tekem v ligi prvakinj še več kot tri mesece, priprave na novo sezono začenjajo tudi rokometašice Krima Mercatorja. Krimovke bo vodil trener Tone Tiselj, ki si ob osvajanju domačih lovorik v treh letih želi spet poseči na vrh Evrope.

 

"Poskušali bomo gojiti takšen rokomet, kot ga gojijo ekipe, ki so v vrhu evropskega in svetovnega rokometa. Če pogledamo pri moških reprezentancah, je to Francija, pri kateri je značilna granitna obramba, pri ženskah je to Norveška, kjer je spet ključna trdna obramba. Zmagovalec lanske sezone lige prvakinj je Larvik, ki ima tudi čvrsto obrambo, pa tudi Barcelona v fazi obrambe igra zelo kakovostno. Iz tega sledijo hitri protinapadi, discipliniran napad in optimalno vračanje v obrambo. To je igra, ki jo igrajo najboljše ekipe, in mi bomo težili k takšnemu načinu igre," napoveduje trener Tone Tiselj, ki je na trenerskem stolčku zamenjal Marto Bon.

 

Tiselj stavi na trdo delo in naporne treninge, torej način dela, ki ga zagovarja tudi nekakšen njegov zgled, sloviti vaterpolski trener Ratko Rudić. Ta je v vaterpolu osvojil praktično vse, kar se je osvojiti dalo, Tiselj pa v naslednjih treh letih prav tako spet meri na vrh Evrope (s Krimom je tam že stal dvakrat), in na polno stožiško dvorano.

 

"Ambicije kluba so, da Krim ostane eden najbolj kakovostnih evropskih klubov, da postane konkurenčen tistim, ki zmagujejo. To je nov začetek, veliko sprememb je v ekipi, veliko igralk je šlo, prišlo je nekaj novih. Osnovni cilj je ta, da delujemo tako kot najboljši evropski klubi in tako, kot je Krim že deloval. Verjamem, da smo kljub težkim trenutkom sestavili konkurenčno ekipo. Osnovna težava je, da imamo dve igralki poškodovani, Marino Vergeljuk in Majo Zrnec, za kateri ne vemo, kdaj se bosta vrnili, Barbara Varlec pa je noseča. Vseeno mislim, da imamo kakovostno ekipo in da lahko tekmujemo z najboljšimi," meni Tiselj, ki mu bo pomagal Uroš Bregar.

Krim Mercator sta od vidnejših igralk po minuli sezoni zapustili organizatorka igre Andrea Lekić in krožna napadalka Dragana Cvijić, katerih delež naj bi zapolnili okrepitvi Kristina Franić (ta je pred leti za kratek čas že bila pri Krimu), in hrvaška reprezentantka Andrea Šerić- Na desnem krilu bo namesto Olge Čečkove Danka Kristina Bille, na levem zunanjem pa bo svojo kakovost skušala pokazati Gorica Ačimović, nekdanja igralka Hypa in Viborga. V klubu zaradi odsotnosti Varlečeve in Vergeljukove sicer iščejo še eno zunanjo igralko, a priznavajo, da jo bo v tem trenutku težko dobiti.

 

Klub, katerega proračun v novi sezoni bo znašal do 1,5 milijona evrov, je mesec julij izkoristil za zdravniške preglede, testiranja in fizično pripravo, avgusta bodo igralke šle na priprave v Tolmin, zatem pa v Čatež. Po vrnitvi v Ljubljano se bodo dekleta z Galjevice odpravile še na dva močna turnirja v Metković in Koprivnico, nato pa se bo že začela slovenska liga in priprave na ligo prvakinj, ki se bo začela oktobra.

 

"Dopust je bil prekratek. Ampak dobile smo načrt dela, delale individualno, tako da smo telesno že na kar visoki ravni pripravljenosti. Pripravljene smo delati, zadovoljne smo z okrepitvami, tako da z veseljem zremo v novo sezono," je povedala izkušena krožna napadalka in klubska kapetanka Ljudmila Bodnjeva.