28. 7. 2011

Selektor Slavko Ivezič: Mogoče nekateri osmo mesto na SP štejejo za neuspeh

”Mogoče nekateri osmo mesto na svetovnem prvenstvu štejejo za neuspeh. Toda osebno mislim, da je to kljub vsemu uspeh,” pravi Slavko Ivezič, selektor moške mladinske reprezentance Slovenije po nastopu na SP v Grčiji.

 

 

O OSMEM MESTU SLOVENIJE: Biti med najboljšimi osmimi reprezentancami na svetu je vsekakor spoštljiv rezultat. Tudi v prihodnje je najpomembnejša zadeva, da se bodo mlade slovenske reprezentance uvrščale na velika tekmovanja in s tem pridobivale prepotrebne izkušnje za nadaljevanje rokometne kariere igralcev. Cilj naših mladih reprezentanc je bilo vedno mesto okrog petega, kaj višje in posledično boj za kolajne pa je odvisen od mnogih okoliščin, ki spadajo k vrhunskemu športu. Na tem prvenstvu je bilo vsekakor  dvanajst  reprezentanc, ki bi se lahko borile za odličje in na takšnih tekmovanjih te ena tekma lahko pripelje na vrh ali pa izloči v spodnji del razpredelnice.

 

 

O IGRI REPREZENTANCE SLOVENIJE: Mi smo odigrali prvi del na vrhunski ravni. Edina tekma, ki smo jo odigrali pod svojimi zmožnostmi, je bila tekma proti Egiptu, na kateri je v napadu odpovedala praktično celotna ekipa. Na žalost je prav ta tekma odločala o polfinalistu svetovnega prvenstva. Že podatek, da so za uvrstitev za mesta od petega do osmega igrale reprezentance, kot so Švedska, Španija, Francija in Slovenija, veliko govori o izenačenosti svetovnega rokometnega vrha.

 

 

O POŠKODBAH IN VPLIVU NA IGRO: Po poškodbi Mlakarja smo imeli hude težave na desni strani, tako v napadu kot v obrambi. Ker nismo našli dovolj kvalitetnih rešitev na tej poziciji, se je to posledično poznalo tudi v naši igri. Naj to ne bo opravičilo, vendar Mlakar je bil pomemben člen v naši igri. Naša reprezentanca mora delovati na visokem nivoju kot ekipa s kvalitetno taktično pripravo na vsakega nasprotnika, saj le tako lahko premagujemo najboljše reprezentance. Zato ocenjujem skupno tretje mesto na lanskem evropskem prvenstvu in osmo na SP v Grčiji kot odličen rezultat, na katerega mora biti ta generacija ponosna. Prav tako pa tudi njihovi klubski trenerji, ki so jim pomagali pri njihovem razvoju.

 

 

O RAZPLETU SP IN PRIHODNOSTI: Edina zame malce presenetljiva je uvrstitev dveh afriških ekip v polfinale tega prvenstva, torej Tunizije in Egipta. Vendar z delom in finančnim vlaganjem bodo te afriške in tudi nekatere azijske reprezentance vedno bliže najboljšim evropskim ekipam. Zato upam, da bodo tudi prihodnje generacije mladih rokometašev imele vsaj takšne pogoje, če želimo ostati konkurenčni svetovnim rokometnim velesilam.