10. 8. 2011

Slovenski kadeti v prvem krogu SP v Argentini v dramatični končnici remizirali s Srbijo

Moška kadetska reprezentanca Slovenije je nastop na svetovnem prvenstvu v Argentini začela z neodločenim izidom. V prvem krogu v skupini so slovenski kadeti remizirali z reprezentanco Srbije - 27:27 (13:11). Na drugi tekmi v skupini A sta Švedska in Bahrajn remizirala z enakim izidom (27:27).

Slovenija - Srbija 27:27 (13:11)

Mar del Plata - Dvorana Once Unidos, gledalcev: 225, sodnika: Santos in Fonseca (oba Portugalska).

Slovenija: Žitnik, Zaponšek (17 obramb), Žabič 3, Cehte 2, Gorela, Cingesar 1, Špende, Šoštarič 7, Potočnik 2, Sendelbach 2, Verdinek 4 (1), Bradeško 1, Borovnik 3, Slobodnik, Blagotinšek, Fidel 2.

Srbija: Radovanović (16 obramb), Tomić, Matičić, Stanojčić, Vučičević 4, Krsmančić 3, Gopić, S. Ilić 2, Marsenić, Radivojević 1, V. Ilić, Pavić 12 (3), Crnoglavac, Andrejević, Golubović 3, Mladenović 2.

Sedemmetrovke: Slovenija 1 (1), Srbija 3 (3).

Izključitve: Slovenija 22 minut, Srbija 14 minut.

Slovenski kadeti so si v prvem krogu svetovnega prvenstva v argentinskem mestu Mar del Plata razdelili točki proti Srbiji, kajti v dramatični končnici se je tekma končala brez zmagovalca (27:27).  V drugem krogu skupine A se bodo Slovenci v četrtek, 11. avgusta 2011, pomerili z reprezentanco Srbije.

Prvi zadetek na tekmi, ki so ji prireditelji spremenili sprva predvideni termin, so dosegli Slovenci (Cingesar), toda Srbi so nato naredili delni izid 3:1. Na začetku trinajste minute je naša reprezentanca spet vzpostavila rezultatsko ravnotežje (4:4), nato pa je - potem ko si nobena reprezentanca ni uspela priigrati več kot zadetka prednosti - sledilo še kar sedem zaporednih izenačenj (od 5:5 do 11:11).

V zadnjih dveh minutah prvega polčasa sta bila za Slovenijo uspešna Žabič in Sendelbach, tako da je moštvo selektorja Tomaža Juršiča odšlo na odmor z dvema goloma naskoka (13:11). Tudi začetek drugega polčasa je povsem pripadel slovenskim rokometašem, ki so v 36. minuti po štirih zaporednih zadetkih povedli kar s 17:11.

Nato je sledilo boljše in učinkovitejše obdobje srbske izbrane vrste, ki se je z delnim izidom 5:0 približala samo na zadetek zaostanka (17:18 v 44. minuti). Pri Srbih je blestel Pavić, ki je do takrat dosegel že deset zadetkov (skupaj kar dvanajst), blestela pa sta tudi oba vratarja - Zaponšek je zbral  17 obramb, Radovanović pa 16.

V naslednjih minutah so si Slovenci nekajkrat spet priigrali občutnejšo prednost, ki je v 53.minuti znašala že velikih pet zadetkov (25:20). Ko je kazalo, da je odpor Srbov dokončno strt, pa so ti v slabih štirih minutah dosegli šest zadetkov zapored (Slovenci nobenega) in tri minute pred koncem povedli s 26:25.

V 58. minuti je Bradeško poskrbel za izenačenje (26:26), vendar so si Srbi z zadetkom Krsmančića pred iztekom predzadnje minute znova priigrali minimalno prednost (27:26). Osemnajst sekund pred koncem je slovenski selektor Tomaž Juršič vzel minuto odmora, samo dve sekundi pred zadnjim znakom sirene pa je Cehte poskrbel za izenačenje (27:27) in delitev točk na uvodni tekmi v skupini A.

Na drugi tekmi prvega kroga v skupini A je za presenečenje poskrbel Bahrajn, ki je odščipnil točko favorizirani Švedski. Skandinavci so ob polčasu vodili s 15:13, končalo pa se je z izidom 27:27.

RAZPORED IN IZIDI TEKEM SLOVENIJE - SKUPINA A (ure so po slovenskem času):

1. krog (sreda, 10. avgust 2011, ob 22.00): Slovenija - Srbija 27:27 (13:11)

2. krog: (četrtek, 11. avgust 2011, ob 23.30): Slovenija - Hrvaška

3. krog (sobota, 13. avgust 2011, ob 22.00): Slovenija - Bahrajn

4. krog (ponedeljek, 15. avgust 2011, ob 21.00): Slovenija - Švedska.