14. 9. 2011

Na derbiju sta se Cimos in Gorenje po dramatični končnici razšla z neodločenim izidom (35:35)

Derbi drugega kroga v 1. NLB Leasing ligi za moške med Cimosom in Gorenjem se je končal brez zmagovalca (35:35). V dramatični končnici je izenačujoči zadetek za Velenjčane v zadnji sekundi tekme dosegel Marko Bezjak.

Cimos Koper - Gorenje Velenje 35:35 (21:18)

Koper - Dvorana Bonifika, gledalcev: 900, sodnika: Pangerc in Veber (oba Ljubljana).

Cimos Koper: Podpečan, Škof (15 obramb), Vran, Skoko 7, Dobelšek 1, Brumen 3, Čemas, Bombač 7, Poklar, Džono, Krivokapić 9 (2), Skube 5, Konečnik, Rapotec 1, Bundalo, Osmajić.

Gorenje Velenje: Gajić (10 obramb), Taletovič, Melić 9, Medved 2, Bezjak 5, Manojlović 8, Dolenec 5 (1), Svetelšek, Rutar, Miklavčič, Musa 4, Golčar 2, Gams, Bajram, Šimič, Dujmovič.

Sedemmetrovke: Cimos Koper 2 (2), Gorenje Velenje 4 (3).

Izključitve: Cimos Koper 8 minut, Gorenje Velenje 10 minut.

Rdeči karton: Osmajić (Cimos KOper, 60. minuta).

V ponovitvi nedavnega slovenskega superpokala v Trbovljah, ki so ga dobili rokometaši Gorenja, se je tekma drugega kroga v 1. NLB Leasing ligi za moške končala brez zmagovalca (35:35). V prvi polovici prvega polčasa je bilo v dvorani Bonifika veliko rezultatskih preobratov, zadnje izenačenje v tem delu igre pa pri izidu 10:10. Pred tem so si slovenski podprvaki iz Velenja nekajkrat priigrali tri zadetke prednosti, a so jo gostitelji uspeli izničiti.

Nato se je tehtnica začela počasi nagibati na stran aktualnih državnih prvakov iz Kopra, ki so si po delnem izidu 6:0 štirikrat priborili štiri zadetke prednosti (prvič pri 15:11, nato še pri 16:12, 17:13 in 18:14). Najvišja razlika v njihovo korist je štiri minute pred odhodom na odmor znašala že pet golov (20:15), gostje pa so jo v zadnjih minutah vsaj delno omilili (18:21).

V drugem polčasu so se gostujoči rokometaši pod vodstvom trenerja Branka Tamšeta počasi, vendar zanesljivo približevali Cimosu. V 43. minuti jim je po dolgem času vendarle spet uspelo vzpostaviti rezultatsko ravnotežje (26:26), skupaj pa so z delnim izidom 4:0 zaostanek s 24:26 spremenili v svoje vodstvo z 28:26.

Devet minut pred koncem tekme se je vse skupaj začelo znova, kajti izid je bil znova izenačen (29:29). Naslednje obdobje igre je znova pripadlo Gorenju, pri katerem sta bila najučinkovitejša Fahrudin Melić (9 zadetkov) in Nikola Manojlović (8). Velenjčani so si trikrat priigrali dva zadetka prednosti, nazadnje pri izidu 34:32 v 56. minuti.

Toda Koprčani (Milorad Krivokapić 9 zadetkov, Bojan Skoko in Dean Bombač po 7) so odgovorili z delnim izidom 3:0 in na začetku zadnje minute je Cimos vodil z minimalno razliko (35:34). Nato je bil izključen domači igralec Vladimir Osmajić, gostje pa so namesto vratarja Ivana Gajića v igro poslali še sedmega igralca.

Sodnika sta zatem izključila še Robija Konečnika (Cimos) in Dina Bajrama (Gorenje), številčnejšim gostom pa so za izvedbo strela z devetih metrov ostale samo še tri sekunde. Kljub temu so akcijo uspešno zaključili, kajti podajo je izkoristil Marko Bezjak in skozi koprski blok prav v zadnji sekundi tekme dosegel izenačujoči zadetek (35:35).

Foto: Spletna stran RK Cimos Koper

1. NLB LEASING LIGA - SEZONA 2011/12 (CELOTEN SPORED - DATUMI, URE, PARI TEKEM IN IZIDI)1. NLB Leasing liga - 2. krog1. NLB Leasing liga - 1. krogTekma Gorenje Velenje - Šmartno Herz Factor banka uvod v 21. sezono v prvi ligi za moškeNa izredni konferenci Združenja 1. NLB Leasing lige sprejeli listo sodnikov in delegatovZnani pari šestnajstine finala pokala Slovenije za moške, za začetek le en prvoligaški dvobojV sredo, 7. septembra 2011, ob 16. uri bo izredna konferenca Združenja 1. NLB Leasing ligeIgralci Gorenja na superpokalni tekmi v Trbovljah premagali Cimos iz Kopra s 33:28Rokometaši Cimosa in Gorenje za superpokalno lovoriko v dvorani Polaj v TrbovljahNa sedemnajsti redni seji skupščine RZS sprejeta kopica pomembnih sklepov