17. 9. 2011

Ajdovski rokometni veterani v kategoriji nad 50 let v Lignanu postali evropski prvaki

Rokometni veterani iz Ajdovščine so odlično nastopili na evropskem veteranskem prvenstvu pod okriljem EHF. Ajdovci so v italijanskem Lignanu v kategoriji nad 50 let osvojili naslov evropskih prvakov.

V italijanskem mestu Lignano je v okviru evropskih veteranskih iger potekalo evropsko prvenstvo, ki je bilo tudi pod okriljem EHF. V kategoriji nad 50 let so prepričljivo zmagali veterani iz Ajdovščine, ki so iz tekme v tekmo dvigali kakovostno raven svoje igre.

V velikem finalu so po napeti tekmi premagali madžarsko ekipo Budapest Old Boys s 15:13. Ob tem je zanimivo, da sta se ista nasprotnika pomerila že v prvem krogu predtekmovanja in se razšla z neodločenim izidom (12:12).

Toda v finalu je bila na igrišču povsem drugačna slika. Ajdovci so povedli in bili skozi celotno tekmo v prednosti, tako da njihova zmaga ni bila vprašljiva v nobenem trenutku. Vrhunska obramba na čelu z odličnim vratarjem Dušanom Krtom je bila pretrd oreh za madžarsko moštvo, tako da so "Nebrušeni dragulji", kot so si dali Ajdovci ime, tekmo mirno pripeljali do konca.

Pohvaliti je treba prav vse igralce za izjemno borbenost, zlato kolajno pa so pod vodstvom Draga Breclja osvojili Dušan Krt, Aleksander Lapajne, Branko Leban, Darko Jaklič, Niko Bajc, Tomo Čermelj, Evgen Vidmar, Jurij Rustja, Darko Kočar, Žarko Fabjančič in legenda ajdovskega rokometa, 69-letni Pavel Piccinnini. Ta ne samo, da je spodbujal precej mlajše soigralce na klopi, ampak je tudi pogumno odigral svojih nekaj minut in dosegel zadetek v polfinalu.

Visok cilj, ki so si ga veterani iz Ajdovščine zadali pred evropskim prvenstvom, so tako v celoti izpolnili. Tod ob tem dodajajo, da še niso rekli zadnje besede.