17. 9. 2011

Na kvalifikacijskih turnirjih bodo razdeljene še zadnje štiri vstopnice za ligo prvakinj

Konec tedna potekajo na Danskem, v Makedoniji, na Poljskem in Švedskem štirje kvalifikacijski turnirji drugega kroga za uvrstitev v evropsko ligo prvakinj. Med evropsko elito se bodo uvrstili le končni zmagovalci turnirjev.

V glavnem delu lige prvakinj bo v sezoni 2011/12 nastopilo 16 klubov, zaenkrat pa jih je znanih dvanajst. Tem se bodo po koncu kvalifikacijskih turnirjev drugega kroga pridružili še štirje klubi, ki bodo osvojili prva mesta.

Kvalifikacijske turnirje gostijo Grenaa (Danska), Skopje (Makedonija), Glogow (Poljska) in Partille (Švedska). V soboto, 17. septembra 2011, bodo na sporedu polfinalne tekme, naslednji dan pa še dvoboji pa prvo in tretje mesto.

Za slovenske ljubitelje rokometa bo posebno zanimiv kvalifikacijski turnir v mestu Grenaa na Danskem, na katerem igrajo Viborg (Danska), Zaječar (Srbija), Rostov Don (Rusija) in Jolidon Cluj (Romunija). Zmagovalec turnirja drugega kroga bo namreč poleg Larvika (Norveška) in Podravke Vegete (Hrvaška) tretji nasprotnik rokometašic Krima Mercatorja v skupini B. Polfinalna para na Danskem sta Rostov Don - Viborg in Jolidon Cluj - Zaječar.

V letošnji ligi prvakinj bodo zaigrali le zmagovalci štirih kvalifikacijskih turnirjev. Drugouvrščeni in tretjeuvrščeni klubi bodo evropsko sezono nadaljevali v tretjem krogu pokala pokalnih zmagovalk, zadnjeuvrščene pa v drugem krogu istega tekmovanja.

KVALIFIKACIJSKI TURNIRJI ZA UVRSTITEV V LIGO PRVAKINJ - DRUGI KROG:

Skupina 1 (Grenaa, Danska):

Rostov Don (Rusija), Viborg (Danska), Jolidon Cluj (Romunija), Zaječar (Srbija)

Skupina 2 ( Skopje, Makedonija):

Elda Prestigo (Španija), Metalurg Skopje (Makedonija), Byasen (Norveška), Britterm Veseli (Češka)

Skupina 3 (Glogow, Poljska):

Buxtehuder (Nemčija), Zaglebie Lubin (Poljska), DVSC Debrecen (Madžarska), Gil Eanes Lagos (Portugalska)

Skupina 4 (Partille, Švedska):

Randers (Danska), MizuWaAi Dalfsen (Nizozemska), Tertnes Bergen (Norveška), Sävehof (Švedska).