29. 9. 2011

Rokometašice Krke bodo obe tekmi v evropskem pokalu pokalnih zmagovalk odigrale v Španiji

V drugem krogu evropskega pokala pokalnih zmagovalk se bodo rokometašice Krke pomerile s špansko ekipo Mar Sagunto. Novomeščanke bodo obe tekmi (petek, 30. september 2011; sobota, 1. oktober 2011) odigrale v gosteh.

 

Krka je v prvem krogu evropskega pokalnega tekmovanja brez težav izločila belgijsko ekipo Initia Hasselt. Moštvo trenerja Salvadorja Kranjčiča je prepričljivo zmagalo že na prvi tekmi v Belgiji (32:24), še bolj prepričljivo pa je slavilo na povratnem dvoboju pred domačimi gledalci v Novem mestu (36:21) in se s skupnim izidom kar 68:45 zlahka uvrstilo v drugi krog.

 

V drugem krogu evropskega pokala pokalnih zmagovalk se bo Krka srečala s španskim klubom Mar Sagunto, ki je v tekmovalni sezoni 1996/97 priigral Španiji doslej edini naslov evropskega prvaka v 18-letni zgodovini lige prvakinj. Španke so takrat nastopale pod imenom Mar Valencia, v finalu pa so bile uspešnejše od danskega Viborga. Mar Valencia je na domačem igrišču zmagala kar s 35:26, na povratni tekmi izgubila le s 23:24 in se s skupnim izidom 58:50 veselila evropskega naslova.

 

Novomeški klub bo obe tekmi drugega kroga proti ekipi Mar Sagunto odigral v gosteh v Španiji. Prva bo v petek, 30. septembra 2011, ob 19. uri, povratna pa dan kasneje (sobota, 1. oktober 2011) prav tako ob 19. uri.

 

"Zelo sem vesela, da se je naš klub odločil za tekmovanje v Evropi. Dobile smo priložnost, da se merimo z drugimi evropskimi klubi, pri tem pa spoznavamo drugačne načine igre. S tem pridobivamo pomembne mednarodne tekmovalne izkušnje," je dejala Krkina vratarka Špela Murn. O nasprotnicah Murnova pravi: "Španke so dobre rokometašice, gojijo lepo in hitro igro. Mar Sagunto velja za odlično ekipo, ki je že bila v samem evropskem vrhu. Ekipa je vredna spoštovanja, vendar to še ne pomeni, da smo v Španijo odšle z belo zastavo. Na obeh tekmah obljubljam, da bomo dale vse od sebe in se borile po najboljših močeh."

 

Na obeh tekmah v Španiji bosta sodnika Belgijca Karl Riga in Sigurd Thomassen, delegat pa bo Portugalec Joao Costa.

 

 

 

Krka znova visoko nadigrala Belgijke in se uvrstila v drugi krog pokala pokalnih zmagovalkRokometašice Krke na povratni tekmi pokala pokalnih zmagovalk gostijo belgijsko InitioNovomeščanke na prvi tekmi evropskega pokala pokalnih zmagovalk prepričljivo zmagale v BelgijiIgralke Krke v prvem krogu pokala pokalnih zmagovalk čaka gostovanje v Belgiji