30. 9. 2011

Na seji predsedstva Rokometne zveze Slovenije obravnavali kopico pomembnih zadev

Poleg točke o razrešitvi generalnega sekretarja in imenovanju novega je predsedstvo Rokometne zveze Slovenije na seji obravnavalo še nekaj pomembnih zadev. Ustni poročili sta predstavila tudi selektorja obeh članskih reprezentanc Slovenije.

 

Na začetku seje je predsednik RZS Franjo Bobinac pojasnil, da bo osma (zadnja) točka dnevnega reda - razrešitev generalnega sekretarja (Mitja Gobec) in imenovanje novega (Goran Cvijič) - zaprta za javnost (medije) ter da bodo člani predsedstva o tem razpravljali za zaprtimi vrati.

 

"Odločili smo se, da sedanjemu generalnemu sekretarju Mitji Gobcu ne bomo podaljšali mandata. Ocenjujemo, da njegovo delo navkljub nekaterim pozitivnim korakom ni bilo takšno, kot bi si želeli. Novega generalnega sekretarja RZS danes enostavno ne moremo imenovati zaradi proceduralnih razlogov. Lotili se bomo vsebine, kako na novo organizirati delo pisarne RZS v prehodnem obdobju, saj nas čaka cela vrsta nalog, predvsem priprave za nastop moške reprezentance na EP v Srbiji," je pojasnil predsednik RZS Franjo Bobinac.

 

Predsednik Bobinac je nato dodal: "V treh do štirih mesecih bi se v skladu z javnim razpisom, ki je potreben, in v skladu s statutom RZS lahko izbrali novega generalnega sekretarja. Bomo pa o vseh imenih, o katerih so mediji poročali in so kandidati za generalnega sekretarja, poskušali čim hitreje vključiti v samo delo pisarne RZS."

 

Prisotni (deset članov predsedstva, pet pooblastil) so nato soglasno potrdili zapisnika osme redne in devete korespondenčne seje predsedstva RZS, zatem pa tudi ustno poročilo generalnega sekretarja Mitje Gobca o aktivnostih RZS od zadnje seje predsedstva.

 

Selektor moške članske reprezentance Slovenije Boris Denič je podal ustno poročilo o prihajajočih dejavnostih. Med drugim je poudaril, da se bo naslednja reprezentančna akcija začela 30. oktobra 2011 z zborom v Podčetrtku in pripravami za EP 2012 v Srbiji. Ker reprezentanca ni našla ustreznega tekmeca za pripravljalni dvoboj, bodo člani izbrane vrste igrali med seboj, 5. novembra 2011 pa se bodo v dvorani Zlatorog pomerili s Celjem Pivovarno Laško. Dvoboj bo imel človekoljubni značaj, saj bo izkupiček namenjen zdravljenju nekdanjega igralca in reprezentanta Iztoka Puca.

 

Tone Tiselj, selektor ženske članske izbrane vrste, je v svojem ustnem poročilu pojasnil, da ima v reprezentanci igralke iz treh skupin. V eni so tiste, ki igrajo za Krim Mercator (6), v drugi rokometašice iz drugih klubov slovenske lige (4), v tretji pa tiste, ki si rokometni kruh služijo v tujini (8). Po njegovem mnenju vse dobro napredujejo, za reprezentanco pa največjo težavo predstavlja poškodba ramena odlične levoroke igralke Ane Gros. Slovenke prva tekma v kvalifikacijah za EP 2012 na Nizozemskem čaka že 20. oktobra 2011, ko bodo gostovale na Švedskem.

 

V četrti točki so člani predsedstva razpravljali o predlogu predsednika Bobinca glede razširitve strokovnega sveta sodniškega združenja pod okriljem RZS. Ker sta iz prvotne zasedbe izstopila Andrej Juratovec in Uroš Mohorič (ostali so Mitja Gobec, Tomo Vodopivec in Samo Kuzma), je predsednik predlagal tri nova imena: Aleša Praznika, dr. Marto Bon in dr. Bora Rozmana. Po daljši razpravi je sledilo glasovanje, pri katerem so vsi trije kandidati dobili podporo (z izjemo treh vzdržanih glasov).

 

Po dolgi razpravi o ceniku storitev sodnikov in delegatov v sezoni 2011/12 so člani predsedstva sklenili, naj strokovni svet sodniškega združenja pod okriljem RZS pripravi nove predloge cenikov. O njih bo predsedstvo odločalo na korespondenčni seji, kar je bilo soglasno sprejeto. V nadaljevanju so soglasno sprejeli tudi Pravilnik reprezentanc (še vedno je bil v veljavi tisti iz leta 2004), ki vsebuje vse dopolnitve in spremembe viz zadnjih let. V sedmi točki so se prisotni seznanil z odstopom Andreja Sušteriča z mesta člana disciplinske komisije RZS, ki je bil nato tudi sprejet.