18. 11. 2011

Moška kadetska reprezentanca Slovenije dobila nasprotnike v kvalifikacijah za nastop na EP

Nemčija, Luksemburg in Latvija bodo nasprotniki moške kadetske reprezentance Slovenije v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu leta 2012. EP bo od 12. do 22. julija naslednje leto gostila Avstrija.

 

 

V kvalifikacijah za nastop na kadetskem EP pri naši severnih sosedih bo nastopilo kar 38 reprezentanc, neposredno uvrstitev pa si je zagotovila le gostiteljica tekmovanja Avstrija. Evropska zveza je pred žrebanjem določila pet nosilcev skupin (Hrvaška, Španija, Danska, Nemčija, Francija).

 

 

Med desetimi reprezentancami v drugem bobnu je bila tudi Slovenija, poleg nje pa še Srbija, Švica, Švedska, Rusija, Poljska, Češka, Islandija, Norveška in Portugalska. Ostale reprezentance so bile uvrščene v tretji kakovostni boben. 


 

Kvalifikacijski turnirji bodo od 30. marca do 1. aprila 2012, na osnovi žrebanja pa so bile reprezentance razdeljene v deset skupin. Slovenski kadeti so se znašli v skupini 4, v kateri so še Nemčija, Luksemburg in Latvija.


 

Iz kvalifikacijskih skupin od 1 do 5 (torej tudi iz tiste, v kateri bo igrala Slovenija), se bosta na evropsko prvenstvo v Avstriji leta 2012 uvrstilo po dve najboljši reprezentanci, iz skupin od 6 do 10 pa le zmagovalci.

 

 

 

KVALIFIKACIJSKE SKUPINE ZA EP 2012:

 

 

 

SKUPINA 1: Hrvaška, Poljska, Gruzija, Romunija


 

SKUPINA 2: Španija, Norveška, Izrael, Črna gora


 

SKUPINA 3: Danska, Češka, Slovaška, Grčija


 

SKUPINA 4: Nemčija, Slovenija, Luksemburg, Latvija


 

SKUPINA 5: Francija, Rusija, Belorusija, Makedonija


 

SKUPINA 6: Švedska, Ukrajina, Madžarska, Bolgarija


 

SKUPINA 7: Islandija, Turčija, Anglija, Moldavija


 

SKUPINA 8: Švica, Italija, Nizozemska, Estonija


 

SKUPINA 9: Portugalska, Finska, Litva


 

SKUPINA 10: Srbija, Armenija, Belgija