19. 11. 2011

Rokometni klub Loka iz Škofje Loke izstopil iz tekmovanja v 1. NLB Leasing ligi za moške

Vodstvo moškega rokometnega kluba Loka je sporočilo, da z današnjim dnem s članskim moštvom izstopa iz tekmovanja v 1. NLB Leasing ligi za moške. Škofjeločani so tako zadnjo tekmo odigrali v petek, ko so v Krškem izgubili s 16:23.


Na današnjem sestanku je vodstvo škofjeloškega kluba odločilo, da s člansko ekipo ne bo več nastopilo v 1. NLB Leasing ligi v tekmovalni sezoni 2011/12. Gorenjci, ki so v minuli sezoni 2010/11 osvojili četrto mesto v državnem prvenstvu, so se znašli v velikih denarnih težavah, tako da so sinoči v Krškem odigrali zadnjo prvenstveno tekmo na najvišji ravni.

 

 

Za škofjeloški klub so bili usodni dolgovi iz minule sezone (skupni dolg naj bi znašal okoli 300.000 evrov), saj vodstvo ni uspelo najti skupnega jezika z upniki. Zato je bil izstop iz prvoligaškega tekmovanja po mnenju vodilnih mož Loke edini možen izhod, tako da se bo tekmovanje v 1. NLB Leasing ligi v letošnji sezoni nadaljevalo samo z enajstimi klubi.

Več kot polstoletno tradicijo rokometa v mestu ob sotočju obeh Sor bodo nadaljevali z vsemi mlajšimi kategorijami. Igralci članske zasedbe imajo proste roke pri izbiri svojih novih klubov: dolgovi do njih naj bi bili poravnavi, Loko pa bodo lahko zapustili ob plačilu odškodnine s strani njihovega novega kluba.

 

 

Tisti igralci, ki ne bodo zaprosili za izpisnico iz kluba, bodo ali nadaljevali z igranjem v Škofji Loki ali pa bodo posojeni. Kljub lanski odlični sezoni (ki pa ni prinesla nobenega zanimanja sponzorjev) je Loko zapustilo kar osem igralcev, pred dobrimi desetimi dnevi pa tudi slovenski reprezentant Matej Gaber, ki je oblekel dres Gorenja iz Velenja.