21. 11. 2011

Švedinje, nasprotnice Slovenk v kvalifikacijah za EP 2012, tretje na močnem turnirju na Norveškem

Ženska članska reprezentanca Švedske, ki je eden izmed nasprotnikov Slovenije v kvalifikacijah za EP 2012, je nastopila na močnem turnirju na Norveškem. Švedinje so z dvema porazoma in eno zmago osvojile končno tretje mesto.

Na tradicionalnem turnirju, imenovanem Möbelringen Cup, so poleg gostiteljic Norvežnk nastopile še reprezentance Nemčije, Švedske in Španije. Prvo mesto so z dvema zmagama in enim neodločenim izidom osvojile Norvežanke, druge so bile Nemke, tretje Švedinje, zadnje (četrto) mesto pa so osvojile Španke.

V prvem krogu je Švedska premagala Španijo (27:19), v drugem pa izgubila proti Nemčiji (22:26). V zadnjem krogu so se švedske rokometašice pomerile še z Norvežankami in doživele poraz kar s 14 zadetki razlike (18:32).

V idealno sedmerko turnirja je bila izbrana tudi švedska krožna napadalka Kristina Flognman. Poleg nje so med najboljšo sedmerico še tri Norvežanke (vratarka Katrine Lund Borgensen, desnokrilna Linn Kristin Koren Riegelhuth, desna zunanja Linn Jorum Sulland), dve Nemki (leva zunanja Nadine Krause, levokrilna Natalia Augsburg) in ena Španka (srednja zunanja Marta Mangue Gonzalez). Najboljša strelka turnirja je bila Norvežanka Linn Jorum Sulland, ki je dosegla 17 zadetkov.

Švedinje nastopajo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo na Nizozemskem leta 2012 v skupini 5 skupaj s Slovenijo, Češko in Avstrijo. Po dveh krogih imajo Skandinavke edine stoodstotni točkovni izkupiček in so seveda prve na lestvici: najprej so na domačem igrišču premagale Slovenijo s 27:20, v drugem pa so v gosteh prepričljivo opravile s Čehinjami (30:21).

IZIDI TURNIRJA NA NORVEŠKEM (MÖBELRINGEN CUP):

1. krog:

Švedska - Španija 27:19

Norveška - Nemčija 27:24

2. krog:

Nemčija - Švedska 26:22

Norveška - Španija 26:26

3. krog:

Nemčija - Španija 25:22

Norveška - Švedska 32:18

KONČNI VRSTNI RED: 1. Norveška 5 točk, 2. Nemčija 4, 3. Švedska 2, 4. Španija 1.

KVALIFIKACIJE ZA EP 2012 - ŽENSKE (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)