21. 11. 2011

Slavko Ivezič na trenerski klopi rokometašev novomeške Krke zamenjal Sama Juga

Na trenerski klopi moškega rokometnega kluba Krka iz Novega mesta je prišlo do zamenjave. Namesto dosedanjega trenerja Sama Juga, ki je odstopil, bo novomeške igralce odslej vodil Slavko Ivezič.

 

 

Jug je krmilo novomeškega kluba prevzel na začetku letošnje sezone, zdaj pa ga je nasledil Ivezič, sicer tudi selektor moške mladinske reprezentance Slovenije, ki je nazadnje na slovenski klubski sceni vodil Celje Pivovarno Laško v sezoni 2007/08.

 

 

Odločitev o menjavi je padla po sobotni tekmi, ko je Krka v 11. krogu rednega dela prvenstva v 1. NLB Leasing ligi gostovala pri Celju Pivovarni Laško in tekmo izgubila. Jug je prepričan, da bo novi strateg s svojimi izkušnjami in znanjem članski ekipi pomagal, da se bo odlepila z dna prvenstvene lestvice. "Res je, da sem upravi kluba MRK KRKA podal odstopno izjavo. Razlog, da odhajam z mesta trenerja, je povezan z slabšimi rezultati. Dejstvo je, da smo si na začetku sezone zastavili dokaj visoke cilje, žal pa so rezultati takšni, kakršni so," je pojasnil dosedanji trener Samo Jug.

Jug je v nadaljevanju dejal: "Želeli smo več in višje po lestvici, a žal je v športu tako, da smo se in se še vedno ukvarjamo s poškodbami, ki jih pri nekaterih ključnih igralcih, če ne celo nosilcih igre, nikakor ne moremo sanirati. Priznam, da sem v tem času preživel enega najlepših obdobij v mojem življenju, saj mi šport poleg družine pomeni izjemno veliko. Žal mi je le, da mi ni bilo usojeno krojiti tako uspešno pot ali se ji vsaj delno približati, kot smo si jo zastavili."

 

 

"Vsekakor pa bom obdržal korektne stike tako z vodstvom kluba kot z igralci. Želja tako uprave kot mene je, da se po nekajdnevnem premoru vrnem v klub. Opcij, v kakšni smeri bi lahko nadaljeval rokometno pot, je kar nekaj, ni pa rečeno, da se k članski ekipi ne vrnem kot Ivezičev pomočnik. Fantom in novemu strategu želim vse dobro," je svoje misli strnil 35-letni Novomeščan Samo Jug, sicer štajerskega rodu.

 

 

Prvič se bo ekipa MRK KRKA pod taktirko novega trenerja Slavka Iveziča predstavila že ta petek, ko bo v 12. krogu v 1. NLB Leasing ligi gostovala pri Jeruzalemu Ormožu.