26. 11. 2011

Rokometaši Cimosa proti St. Peterburgu dosegli četrto zmago v letošnji evropski ligi prvakov

V šestem krogu skupine C v evropski ligi prvakov so rokometaši Cimosa dosegli že četrto zmago. Koprčani so pred domačimi gledalci v dvorani Bonifika še drugič zapored premagali ruski St. Peterburg - končni izid je bil 30:23 (13:10).

 

 

Cimos Koper - St. Peterburg 30:23 (13:10)


Koper - Dvorana Bonifika, gledalcev: 2000, sodnika: Hakansson in Nilsson (oba Švedska).

 

Cimos Koper: Podpečan, Škof (14 obramb), Vran, Skoko 1, Dobelšek 5, Brumen, Bombač 3, Poklar 6, Džono, Krivokapić 9 (3), Skube 1, Konečnik 1, Rapotec 2, Bogunović, Bundalo 1, Osmajić 1.

 

St. Peterburg: Bogdanov (5 obramb), Kostigov, Komok (5 obramb), Nasirov 2, Gabojev 1, Ljašenko, Sanaškin 3 (1), Piškin, Muhin 1, Čezlov, Višnjevski 1, Poljakov 7, Samarski 2, Pronin 2, Šindin 4.

 

Sedemmetrovke: Cimos Koper 5 (3), St. Peterburg 1 (1).

 

Izključitve: Cimos Koper 10 minut, St. Peterburg 8 minut.

 

Rdeči karton: Šindin (St. Peterburg, 23. minuta).

 

 

 

Začetek tekme v dvorani Bonifika je popolnoma pripadel St. Peterburgu, ki je v šesti minuti povedel kar s 3:0. V isti minuti so Koprčani dosegli svoj prvi zadetek, toda med izključitvijo Bojana Skoka so si gostje spet priigrali dva zadetka prednosti (4:2). Kljub zgrešeni sedemmetrovki Matjaža Brumna so igrali Cimosa po golih Sebastiana Skubeta in Uroša Rapotca vendarle vzpostavili rezultatsko ravnotežje (4:4).


 

Sredi prvega polčasa so Rusi v razmaku nekaj sekund ostali brez dveh izključenih igralcev (Artem Višnjevski in Igor Poljakov), kljub temu pa so zadeli za novo vodstvo s 6:5. Med izključitvijo Uroša Bundala so ruski podprvaki povišali svoje vodstvo na 7:5, nato pa so končno le prišle na vrsto tudi minute Cimosa, ki je do takrat igral z veliko napakami. V dobrih treh minutah so Koprčani naredili delni izid 4:0 (po dvakrat sta se med strelce vpisala Milorad Krivokapić in Tine Poklar) in si v 21. minuti priigrali prvo vodstvo z dvema zadetkoma prednosti (9:7).

 

 

 

Dve minuti pozneje je ekipa trenerja Dmitrija Torgovanova ostala brez Alekseja Šindina, najučinkovitejšega igralca St. Peterburga. Šindinu, ki je do takrat dosegel štiri zadetke, sta švedska sodnika zaradi grobega prekrška v obrambi nad Sebastianom Skubetom upravičeno pokazala rdeči karton. Tri minute pred koncem prvega polčasa je imel Cimos že štiri gole naskoka (12:8).


 

Toda po minuti odmora, ki jo je vzel trener Dmitrij Torgovanov, je njegova ekipa dosegla dva zadetka zapored. Rusi so se približali na 10:12, končni izid prvega dela v Bonifiki pa je postavil Uroš Bundalo (13:10).


 

Za razliko od prvega polčasa so začetne minute drugega v celoti pripadle koprskemu moštvu. Odlični vratar Gorazd Škof je v osmih minutah zbral kar šest obramb, njegovi soigralci v polju pa so začeli neusmiljeno polniti rusko mrežo.

 

 

Po izidu 14:11 so rokometaši Cimosa v sedmih minutah dosegli kar šest zadetkov zapored (prejeli niso nobenega) in v 42. minuti je bilo že 20:11. Devet zadetkov pa je bila tudi rekordna prednost na tekmi.


 

Tine Poklar, Milorad Krivokapić in Jure Dobelšek so bili s svojimi zadetki nerešljiva uganka za St. Peterburg, ki na drugi strani kar deset minut ni spravil žoge za hrbet vratarja Gorazda Škofa (skupaj 14 obramb). Jasno je bilo, da bodo Koprčani (trener Fredi Radojkovič ni mogel računati na poškodovanega krožnega napadalca Matjaža Mlakarja) na šesti tekmi v letošnji evropski ligi prvakov dosegli že četrto zmago in drugo zaporedno proti St. Peterburgu.

Vse, kar je gostom iz Rusije uspelo v zadnjih petnajstih minutah, je bilo nekajkratno zmanjšanje visokega zaostanka na šest zadetkov (23:17, 24:18, 25:19, 26:20, 27:21, 28:22). Tik pred koncem je Robi Konečnik kljub igralcu manj na igrišču (izključen je bil Vladimir Osmajić) poskrbel za razliko osmih zadetkov (30:22) in novo veselje v Bonifiki.

 

 

Cimos si je z zmago proti Rusom skoraj stoodstotno zagotovil napredovanje med šestnajst najboljših klubov v Evropi. V naslednjem krogu bodo Koprčani gostovali pri Wisli Plock, tekma na Poljskem pa bo v soboto, 3. decembra 2011, ob 15. uri.

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)S točkama proti Rusom bi si Cimos na stežaj odprl vrata drugega dela lige prvakovSlovenski rokometaš Vid Kavtičnik po petem krogu tretji strelec evropske lige prvakov