24. 1. 2012

Sebastian Skube: S prejšnjih tekem smo se nekaj naučili, Luka Žvižej: Maščevali smo se Madžarom

Po uspehu proti Madžarski so imeli v slovenskem taboru veliko razlogov za dobro voljo. Na peti tekmi na letošnjem evropskem prvenstvu so Slovenci dosegli drugo zmago in spet prikazali odlično igro.

 

 

David Miklavčič, igralec Slovenije: "Zelo smo veseli te druge zmage na tem prvenstvu, ki smo si jo tako želeli. Tam nam odpira pot na olimpijske igre. Čaka nas še ena tekma, veliko težja kot je bila ta. Hitro se moramo spet zbrati skupaj, narediti načrt za Španijo. Upamo na najboljše, vsaj točko. V drugem polčasu nam je igra v napadu bolje stekla, toda Madžari so naredili nekaj sprememb, počasne zunanje igralce so zamenjali drugi, ki so nas premagovali s streli od tal. Ampak mi smo zdržali, zadeli nekaj protinapadov. Na srečo smo bili tokrat bolj natančni kot na nekaterih prejšnjih tekmah. Tekmo smo imeli že dobljeno, pa spet popustili. Na tem prvenstvu se je pokazalo, da je treba vselej igrati vseh 60 minut, sicer se ti slabo piše."

 

 

Sebastian Skube, igralec Slovenije: "Mislim, da smo skozi vso tekmo držali rezultat, ves čas vodili. Na koncu je spet kazalo, da bo končnica živčna. Živčna je tudi bila, ampak s prejšnjih tekem smo se nekaj naučili. Vrata na olimpijske igre so odprta. Če jutri dobimo točko proti Špancem, bomo po mojem mnenju igrali v kvalifikacijah."

 

 

Luka Žvižej, igralec Slovenije: "Tekma proti Madžarom je bila za nas ključnega pomena. Za nas je vsaka tekma pomembna, a ta nam je odpirala tudi možnost preboja za kvalifikacije za olimpijski turnir v Londonu. Zmaga je povsem zaslužena, hkrati pa smo se Madžarom oddolžili za boleč poraz v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo na Švedskem."

 

 

 

EP ZA MOŠKE - SRBIJA 2012 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)