15. 5. 2012

Umrl je Vlado Murko, trener mlajših selekcij v rokometnem klubu Celje Pivovarna Laško

V mariborski bolnišnici je boj z zahrbtno boleznijo v 63. letu starosti izgubil Vlado Murko, trener mlajših selekcij v RK Celje Pivovarna Laško. Zadnje slovo od Vlada Murka bo v četrtek, 17. maja 2012, ob 16. uri na pokopališču v Šmarju pri Jelšah.

 

 

Vlado Murko je bil dolgoletni član RK Celje Pivovarna Laško, v zadnjih dvajsetih letih je deloval kot trener mlajših selekcij kluba. Ker je večino trenerske kariere treniral najmlajše selekcije, je bil praktično prvi, ki je mlade seznanil z rokometno igro in jih zanjo navdušil.

 

 

Pod njegovim vodstvom so v tem času trenirali vsi mladi celjski rokometaši in mnogi od njih so se razvili v vrhunske igralce, za kar gredo velike zasluge prav Vladu Murku. Kot športni pedagog je tako deloval tudi na rokometnem igrišču in ob njem, kjer je bil vsem mladim igralcem več kot le trener in vedno pripravljen na pomoč.

 

 

Murko je kot trener deloval tudi v okviru moških rokometnih reprezentanc. Mnogi od teh ga ocenjujejo za najboljšega trenerja, brez katerega bi danes ne bilo marsikaterega rokometnega zvezdnika. Živel je za rokomet ter delo z mladimi in prav vsi, ki so kdaj delali z njim, se zavedamo, da bo po Vladu Murku ostala velika praznina.

 

 

Zadnje slovo od Vlada Murka bo v četrtek, 17. maja 2012, ob 16. uri na pokopališču v Šmarju pri Jelšah. RK Celje Pivovarna Laško bo pred sobotno prvenstveno tekmo s Cimosom v dvorani Zlatorog z minuto molka počastil spomin nanj.

 

 

Ob tem dogodku Rokometna zveza Slovenije izreka globoko sožalje njegovim najbližjim.