23. 7. 2012

Verdinek najboljše levo krilo EP za kadete (U-18)

Slovenski kadeti so na EP v Avstriji osvojili peto mesto. S tem so dopolnili sijajno poletje slovenskega rokometa, ki se je začelo z uvrstitvijo članske reprezentance na SP v Španijo 2013 in nadaljevalo z bronastim odličjem mladincev na EP v Turčiji.

Slovenski rokomet se tako lahko pohvali, da je v vseh starostnih kategorijah med šestimi najboljšimi v Evropi. Uvrstitev v polfinale EP v Avstriji je varovancem selektorja Janija Klemenčiča ušla za las, a so mladi Slovenci navdušili s pristopom in igro.

Z osvojenim petim mestom so se direktno uvrstili na SP za kadete, ki bo prihodnje leto (organizator še ni izbran), ob tem pa je to drugi najboljši dosežek v zgodovini nastopov Slovenije na kadetskih EP.

Leta 2004 je bila Slovenija v tej generaciji četrta, potem ko je nesrečno izgubila polfinalno tekmo s Srbijo po podaljških (39:38) in nato dvoboj za tretje mesto z Dansko (27:25). Generacija, ki je letos začela z mednarodnimi preizkušnjami, obeta veliko, kar dokazuje tudi dejstvo, da je bil Matic Verdinek, sicer član Celja Pivovarne Laško, izbran v idealno postavo EP v Avstriji.

Za najboljšega igralca je bil izbran Šved Pontus Zettermann, najboljši obrambni igralec je bil Nemec Marcel Engels, najboljši strelec pa je bil Švicar Luka Maros, ki je dosegel 60 zadetkov.

Idealna postava kadetskega EP v Avstriji:

vratar: Niklas Kraft (Švedska)

levo krilo: MATIC VERDINEK (SLOVENIJA)

levi zunanji: Marko Mamić (Hrvaška)

srednji zunanji: Simon Ernst (Nemčija)

krožni napadalec: Diego Martin (Španija)

desni zunanji: Niklas Vest Kirklökke (Danska)

desni zunanji: Kasper Kildelund (Danska).