28. 9. 2012

Gorenje bo evropsko ligo prvakov začelo z domačo tekmo proti ruskemu klubu St. Peterburg

Rokometaši Gorenja bodo prvo tekmo v skupini B v evropski ligi prvakov odigrali v soboto, 29. septembra, ob 20. uri v Rdeči dvorani v Velenju. Nasprotnik slovenskih državnih prvakov bo ruska ekipa St. Peterburg.

 

 

Ekipi trenerja Branka Tamšeta gre v sezoni 2012/13 zaenkrat kot po maslu. V uvodu sezone so Velenjčani po zmagoslavju nad Celjani osvojili domači superpokal v Sevnici, po štirih krogih so s stoodsotnim točkovnim izkupičkom na prvem mestu v državnem prvenstvu, v soboto, 29. septembra, pa bodo stopili še na mednarodno sceno in igrali prvo tekmo v ligi prvakov z ruskim St. Peterburgom.

 

 

Velenjska ekipa bo v najbolj imenitnem tekmovanju na evropski klubski sceni igrala v skupini C, v njej pa so poleg ruskega predstavnika še danski Bjerringbro-Silkeborg, poljski Vive Targi Kielce, za katerega nastopa slovenski reprezentant Uroš Zorman, francoski Chambery in makedonski Metalurg iz Skopja, ki se je nedavno okrepil z nekdanjim slovenskim reprezentantom Renatom Vugrincem.

 

 

Pred velenjsko zasedbo je hud ritem tekem na domačem in mednarodnem prizorišču, kajti po sredini tekmi z ormoškim Jeruzalemom in sobotnem mednarodnim obračunom s St. Peterburgom v Rdeči dvorani jih sredi prihodnjega tedna čaka še zahtevno gostovanje pri Celju Pivovarni Laško. "Pred nami je zares zahtevno obdobje. Upam in verjamem, da sem skupaj s celotnim strokovnim štabom dobro začrtal naše 40-dnevno pripravljalno delo in akumuliral zahtevno tekmovalno obdobje na dveh frontah, ki bo trajalo do konca leta. Upam, da bomo zdržali vse napore, predvsem po telesni, pa tudi psihološki plati. Ritem tekem bo naporen, pred nami so tudi številna potovanja. Upam, da bo zaradi tega rezultat čim manj trpel," je dejal velenjski trener Branko Tamše.

Njegove varovance po obračunu z Ormožani čakajo nepredvidljivi Rusi, Tamše pa se jim je povsem posvetil šele po ligaški tekmi v Rdeči dvorani. "V našem arhivu so trije posnetki njihovih zadnjih treh tekem. Ekipa je doživela velike spremembe, saj jo je zapustilo kar devet igralcev, prišlo pa je šest novih. Gre za relativno mlado in visoko ekipo, ki v obrambi igra sistem 6-0 in s hitrimi (pol)protinapadi. V ekipi, ki jo vodi trener Dmitrij Torgovanov, je tudi Slovencem znani krožni napadalec Mihail Njažura, ki je bil nekoč član Trima iz Trebnjega," pravi trener Tamše.

 

 

St. Peterburg je v minuli sezoni v ligi prvakov igral v skupini s Cimosom in obe tekmi s Koprčani prepričljivo izgubil. "Seveda si želimo, da bi novo evropsko sezono začeli z zmago proti ruskemu klubu. To seveda niti slučajno ne bo lahko, vendar je to naš cilj, od katerega ne odstopamo. Imamo nekaj igralcev, ki so že okusili slast igranja v ligi prvakov, precej pa je tudi takšnih, ki še nikoli niso igrali v tem tekmovanju. Naš cilj je jasen - uvrstitev v osmino finala, torej med šestnajst najboljših v Evropi. Doma želimo dobiti vse oziroma skoraj vse tekme, z gostovanj pa prinesti kakšno točko, ki bo v tej skupini štela dvojno," se zaveda Tamše.

 

 

V velenjskem moštvu nimajo večjih zdravstvenih težav. Trenutno je poškodovan le Darko Cingesar, vendar je v fazi zaključne rehabilitacije po poškodbi in je vse bližje vstopu v prvo ekipo. Nepričakovano pa je zbolel (viroza) Samo Rutar. Pravico na slovensko-ruskem klubskem obračunu v Rdeči dvorani bo delil nemški sodniški par Holger Fleisch-Jürgen Rieber, delegat pa bo Hrvat Vladimir Sokol.

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2012/13 (SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)