27. 10. 2012

Krško - Sevnica 30:29 (14:15)

Igralci Krškega so v osmem krogu v 1. NLB Leasing ligi na domačem igrišču z zadetkom razlike premegali Sevnico. Končni izid je bil 30:29 (14:15).

Krško - Sevnica 30:29 (14:15)

Krško - Dvorana SŠ Krško, gledalcev: 300, sodnika: Cvetko in Kavalar (oba Celje).

Krško: Sintič, Vovk, Cehte 5, Jazbec 4 (4), Dular, Ban 1, Kodrič, Škoflek, Žitnik, Kučič 4, Svetelšek 2, Ferkulj 8, Majerle, Čanžar 4, Koprivc 2, Sobotič.

Sevnica: Mlakar 1, Stegne, Gorenjak 9, Brečko 2,v Plazar, Djurdjevič 3 (1), Ošlovnik, Kozole, Božič, Zaponšek, Kuhar, Borovnik, Bezgovšek, Nered 1, Sirk 8 (2), Zorc 5.

Sedemmetrovke: Krško 3 (3), Sevnica 4 (3).

Izključitve: Krško 8 minut, Sevnica 6 minut.

Krčani so v osmem prvenstvenem krogu vendarle dočakali prvo zmago. Tekma je imela dva različna obraza. V prvem polčasu so pobudo imeli gosti, v drugem pa so domači v ključnih trenutkih prišli do dovolj visoke prednosti, da jim je uspelo premagati Sevničane. Pri domačih je bil najboljši strelec Jaka Ferkulj z osmimi, pri gostih pa Jure Gorenjak z devetimi goli.

Tekma je bila sicer ves čas izenačena. Prvi so se malce odlepili gosti, ki so povedli s 7:5, 9:6 in celo 12:8, toda to ni strlo domačih. Še v prvem polčasu so z dobro igro v zadnjih trenutkih zaostanek praktično izničili in se v drugi polčas podali s psihološko prednostjo.

Tudi uvodne minute drugega dela so minile v povsem izenačenem boju, v katerem so se tokrat prvi malce oddaljili domači, ki so z delnim izidom 3:0 pobegnili na 24:20. Sevničani so se znova približali, dihali tekmecem za ovratnik vse do konca, vendar jim jih ni uspelo ujeti.

Krško bo 7. novembra gostovalo pri Krki, Sevnica pa bo gostila Ribničane.