24. 11. 2012

Sevnica - Istrabenz Plini Izola 29:28 (19:14)

V dvanajstem krogu v 1. NLB Leasing ligi za moške so rokometaši Sevnice dosegli tretjo zmago. Na domačem igrišču so premagali ekipo Istrabenz Plini Izola s 30:29 (19:14).

 

 

SEVNICA - ISTRABENZ PLINI IZOLA 30:29 (19:14)


 

Sevnica - Športna dvorana, gledalcev: 500, sodnika: Masleša in Žibret (oba Trbovlje).

 

Sevnica: Stegne, Gorenjak 5, Brečko, Krnc, Plazar, Đurđević 4 (3), Ošlovnik, Kozole, Božič, Zaponšek, Dražetič 5, Kuhar, Borovnik 6, Nered, Sirk 5 (1), Zorc 3.

 

Istrabenz Plini Izola: Jurič 3, Jelovčan 4, Dolenc, Gorela 1, Božič 8 (2), Špegel 1, Kojić, Bubnič, Koštric, Ponikvar, Redžić 1, Fidel 3, Smolnik 5 (2), Ponikvar, Slobodnik 2, Kević.

 

Sedemmetrovke: Sevnica 4 (4), Istrabenz Plini Izola 4 (4).

 

Izključitve: Sevnica 8 minut, Istrabenz Plini Izola 6 minut.

 

 

 

Sevnica je po domačih zmagoslavjih nad ormoškim Jeruzalemom in novomeško Krko na kolena položila še zasedbo iz Izole. Sprva je kazalo na zanesljivo zmago izbrancev domačega trenerja Jerneja Rantaha, na koncu pa so novinci na prvoligaški sceni močno trepetali in tretji par točk osvojili po pravi rokometni srhljivki.

 

 

Sevničani so v prvi polovici tekme do najmanjših potankosti izpolnjevali Rantahove napotke in si ob polčasu priigrali pet golov prednosti, v drugem pa se jim je močno zalomilo. Primorci so povsem zagospodarili na gostujočem terenu in se podali v lov za zaostankom.

 

 

Gostitelje so v zadnji četrtini tekme tudi ujeli in izenačili na 23:23, v dramatični končnici pa so se končne zmage vendarle veselili Sevničani. Junak dvoboja je bil Aleš Sirk, ki je v izdihljajih tekme realiziral kazenski strel s sedmih metrov za končno zmago z 29:28.

 

 

V zmagoviti ekipi je Matjaž Borovnik dosegel šest, Sirk, Jure Gorenjak in Alen Dražetič pa po pet golov. V izolski ekipi je Peter Božič prispeval osem, Žiga Smolnik pa pet zadetkov.

 

 

Sevniška ekipa bo v soboto, 1. decembra, gostovala pri ormoškemu Jeruzalemu, izolska pa v petek, 30. novembra, novomeško Krko.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13