22. 12. 2012

Ribnica Riko hiše - Maribor Branik 25:27 (12:12)

Ribnica - Športna dvorana, gledalcev 300, sodnika: Pangerc in Veber (oba Ljubljana).

Ribnica Riko hiše: Klarič, Perovšek, Markovič, Kovač 2, Merhar, Batinič, Jamnik 6 (2), Lisjak, Koražija 2 (1), Nosan 4, Pucelj 2, Abrahamsberg 6, Pahulje, Čemas, Kapular 3, Košmrlj.

Maribor Branik: Čudić, Pešić, Štefanič, Mirković, Tarabochia, Svalina 1, Oštir, Špelić 9, Špende, Razgor 7 (3), Pučnik, Zarabec 6 (1), Šoštarič 1, Sok 1, Šimič, Mlakar 2.

Sedemmetrovke: Ribnica Riko hiše 5 (3), Maribor Branik 5 (4).

Izključitve: Ribnica Riko hiše 6, Maribor Branik 6 minut.

Mariborčani so se z zmago v Ribnici obdržali v rahlem stiku z "elitno" trojico na vrhu prvenstvene lestvice. Za tretjimi Koprčani ob enakem številu tekem zaostajajo za štiri točke, drugouvrščeni Celjani pa ob tekmi več bežijo za sedem točk. Ribničani so ob desetem porazu ostali na osmem mestu.

V prvem polčasu sta bili moštvi precej izenačeni, čeprav so bili dobršen del igralnega časa v rahli prednosti Mariborčani. Kljub temu sta moštvi na odmor odšli povsem poravnani. V uvodnih minutah drugega dela pa so gosti ušli gostiteljem. Dvakrat z delnima izidoma 3:0 takoj na začetku in 2:0 malo pozneje so si priigrali prednost petih golov. Štajerci so prednost zadržali vse do konca tekme, Ribničanom je v zadnjih minutah uspelo zgolj ublažiti poraz.

Pri domačih je sta bila s po šestimi goli najučinkovitejša Črt Abrahamsberg in Grega Jamnik, pri gostih pa je Nikola Špelić zabil devetkrat.