30. 1. 2013

Sevnica - Cimos Koper 25:40 (8:20)

Na zaostali tekmi 15. kroga v 1. NLB Leasing ligi za moške sta se pomerila Sevnica in Cimos. Visoko zmago so dosegli rokometaši koprskega kluba, ki so na gostovanju v Sevnici zmagali kar s 40:25 (20:8).

SEVNICA - CIMOS KOPER 25:40 (8:20)

Sevnica - Športna dvorana, gledalcev: 200, sodnika: Cvetko in Kavalar (oba Celje).

Sevnica: Stegne 1, Dražetič 7, Gorenjak, Krnc, Plazar 3, Djurdjevič 2, Ošlovnik 1, kozole 4, Božič, Kolman, Zaponšek, Pernovšek 1, Kuhar 5, Kozole, Nered 1.

Cimos Koper: Škof, Darovec, Dobelšek 11, Brumen 5 (3), Bombač 6, Krivokapić 1, T. Poklar 3, Vran, N. Poklar, Hrastnik 3, Konečnik 2, Rapotec, Gavranović, Bundalo 4, Bošković 2, Osmajić 3.

Sedemmetrovke: Sevnica 2 (0), Cimos Koper 4 (3).

Izključitve: Sevnica 4 minute, Cimos Koper 4 minute.

Koprčani niso imeli težav s tekmecem z dna lestvice. Le v začetnih minutah so se domači še držali, a bili blizu nazadnje pri 2:2, za tri gole so zaostajali nazadnje pri 6:9. Pozneje so se gostje razleteli po igrišču, dosegali gole v serijah, domači pa le še dva do polčasa.

Podobno enosmerno je bilo tudi nadaljevanje, Jure Dobelšek se je razigral in štirim golom iz prvega dela dodal kar sedem v nadaljevanju in razlika je le še naraščala. Koprčani so imeli tako kmalu že 15 golov naskoka (30:15), približno takšno razliko pa so obdržali do konca tekme, na kateri je Dean Bombač dosegel šest zadetkov, pri domačih pa je bil strelsko najbolj razpoložen Alen Dražetič s sedmimi.

Koprčani so se po pričakovanih dveh točkah zdaj povsem približali drugouvrščenim Celjanom, razlika je le ena točka. V naslednjem krogu bodo v soboto rokometaši Cimosa gostili Maribor Branik, Sevničani se bodo podali na gostovanje k Trimu.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13