26. 4. 2013

Mariborčani bodo na povratni četrtfinalni tekmi pokala EHF v soboto gostovali v Göppingenu

Rokometaše Maribora Branika čaka v soboto, 27. aprila 2013, ob 19.30 v Göppingenu povratna tekma četrtfinala evropskega pokala EHF. Prva tekma proti nemškemu klubu prejšnjo soboto v mariborski dvorani Tabor se je končala z neodločenim izidom 26:26 (13:15).

Mariborčani so v letošnji evropski sezoni postavili že nekaj klubskih mejnikov, v soboto pa bodo naskakovali sklepni turnir najboljše četverice v evropskem pokalu EHF, ki ga bo maja organiziral francoski klub Nantes. Pot do Nantesa si bo ekipa trenerja Marka Šibile skušala izboriti na povratni tekmi z Göppingenom, prvi slovensko-nemški četrtfinalni obračun v Mariboru pa se je končal brez zmagovalca.

"Göppingen je na domačem parketu in pred domačo publiko seveda velik favorit, a mi nikakor ne bomo vrgli puške v koruzo. Dali bomo vse od sebe in na koncu bomo videli, kaj nam bo to prineslo. Želimo si, da bi nas v Göppingenu spodbujalo čim več naših privržencev, mi pa se jim bomo oddolžili s srčno predstavo na igrišču. To bo povsem drugačna tekma kot v Mariboru, tako eni kot drugi pa lahko iz te prve tekme potegnemo določene zaključke. Upanje vsekakor obstaja in tudi mi imamo svoje načrte. Če se nam bodo izšli, pa bomo videli v soboto zvečer," je dejal mariborski trener Marko Šibila.

Mariborski rokometaši v letošnji sezoni igrajo odlično v pokalu EHF. Na devetih evropskih tekmah v domačem Taboru nasprotnikom niso dovolili, da bi okusili zmago, neodločen izid proti Göppingenu in zmage proti Wisli, Elverumu in Holstebroju pa so dokaz, da se varovanci Marka Šibila lahko kosajo tudi z velikimi evropskimi klubi. Prva tekma med mariborskim Branikom in nemškim velikanom Göppingenom je postregla z dobrim rokometom, neodločen izid pa je bil dejanski odraz stanja na igrišču, čeprav so vijoličasti rokometaši na koncu imeli celo napad za zmago. Če bi moštvi primerjali z vidika proračuna, bi ta dvoboj zaradi 10-krat večjega proračuna Nemcev lahko označili kot dvoboj Davida in Goljata.

Neodločen izid prve tekme je tako izjemen uspeh za Mariborčane, ki jih na povratnem srečanju čaka izjemno težko delo, a dokler so možnosti za napredovanje, tako dolgo bodo vztrajali z borbenostjo na igrišču. "Z neodločenim izidom na prvi tekmi smo sami sebi dokazali, da se lahko kosamo tudi s tako velikim klubom, kot je Göppingen. Na začetku tekme smo morda imeli preveliko spoštovanje proti nemškemu tekmecu, ampak v nadaljevanju se nam je dvignila samozavest in do konca smo jim parirali povsem enakovredno. Menim, da smo lahko povsem neobremenjeni, saj smo v letošnji sezoni naredili ogromno. Smo mlada ekipa in nikakor se ne bomo predali. Ravno nasprotno, naredili bomo vse, da bi se uvrstili na zaključni turnir četverice Nantes," napoveduje igralec mariborskega kluba Nikola Špelić.

Na sredinem prvenstvenem derbiju med Mariborom Branikom in Celjem Pivovarno Laško, ki se je končal z 22:22, se je v zadnjih sekundah poškodoval igralec domačega kluba Mario Šoštarič. Po prvih zdravniških ocenah gre za težji zvin gležnja, tako da obstajajo majhne možnosti, da bi Šoštarič zaigral na povratni tekmi proti Göppingenu.

Tekma med Göppingenom in Mariborom Branikom se bo v soboto, 27. aprila, v dvorani EWS Arena pričela ob 19.30. Pravico na tekmi v Göppingenu bosta delila Moldavca Igor in Aleksej Covalciuc, delegat pa bo Šved Lars Berndtsson.

Foto: RK Maribor Branik

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13