11. 6. 2013

V Sloveniji ostali Gorazd Škof, Klemen Ferlin, Dean Bombač, Gašper Marguč in Mario Šoštarič

Moška članska reprezentanca Slovenije je danes dopoldan prek Dunaja z letalom odpotovala proti Bukarešti. Ekipo selektorja Borisa Deniča v sredo, 12. junija 2013, ob 17. uri v dvorani Polivalenta Bukarešti čaka tekma proti domači izbrani vrsti v kvalifikacijah za nastop na EP 2014 na Danskem.

Po včerajšnjem večernem treningu je selektor Denič sporočil imena petih igralcev, ki niso odpotovali proti Romuniji. To so Gorazd Škof (Nantes; poškodba gležnja), Klemen Ferlin (Trimo Trebnje), Gašper Marguč (Celje Pivovarna Laško), Mario Šoštarič (Maribor Branik) in Dean Bombač (Dinamo Minsk).

Zaradi težav z očmi Mateja Gabra se je Denič odločil, da bo v Bukarešto odpotovalo 17 igralcev. Gaber po ponedeljkovem zdravniškem posegu (ječmenček na očesu) vidi bolje, ali bo lahko zaigral proti Romunom, pa bo verjetno jasno šele nekaj ur pred tekmo.

"Vem, da smo boljši od Romunije in Belorusije. Zato se ne bojimo niti enih niti drugih, malce me je strah samo nas samih. Recept za uspeh proti Romuniji je jasen - agresivna obramba 3-2-1 in hitri prehodi v napad. Romuni so počasnejši od nas in to mora biti naš velik adut," pravi krilni igralec Dragan Gajić in dodaja: "Romunom moramo vsiliti naš sistem igre in naš ritem. Potem ne bi smeli imeti nobenih težav z njimi."

V primerjavi s tekmo, ki jo je Slovenija oktobra lani v dvorani Bonifika v Kopru dobila s 34:26, je romunski selektor Eliodor Voica še dodatno pomladil reprezentanco. V skupini 6 so Romuni na zadnjem mestu brez osvojene točke, saj so na štirih tekmah doživeli štiri poraze.

Kljub temu krožni napadalec Miha Žvižej opozarja na previdnost, po drugi strani pa se tako kot soigralci zaveda kakovostnih razlik med reprezentancami: "V vsakem primeru smo boljši tako od Romunije kot Belorusije. Smo kakovostni, dobro pripravljeni in samozavestni, čeprav imamo zdrastvene težave v igralskem kadru. A se z njimi ne obremenjujemo, kajti kogar ni, brez njega se pač mora."

Pred zadnjima dvema krogoma v skupini 6 vodi Islandija z osmimi točkami, sledijo pa ji belorusija (5), Slovenija (3) in Romunija (0). Istočasno kot tekma v Bukarešti se bo v Minsku začel tudi dvoboj med Belorusijo in Islandijo. Slednja si je že zagotovila napredovanje na EP, ki ga bo leta 2014 gostila Danska.

V Romunijo je odpotovalo naslednjih 17 igralcev: Marko Bezjak, Jure Dolenec, Matej Gaber, David Miklavčič, Peter Pucelj (vsi Gorenje Velenje), Urban Lesjak, Sebastian Skube, Luka Žvižej (vsi Celje Pivovarna Laško), Uroš Bundalo, Jure Dobelšek (oba Cimos Koper), Nenad Bilbija (Minden, Nemčija), Dragan Gajić, Vid Kavtičnik (oba Montpellier, Francija), Primož Prošt (Göppingen, Nemčija), David Špiler (Zagreb, Hrvaška), Uroš Zorman (Kielce, Poljska) in Miha Žvižej (Toulouse, Francija).

Tekma Romunija - Slovenija bo v sredo, 12. junija 2013, ob 17. uri v dvorani Polivalenta v Bukarešti. Sodila jo bosta Srba Aleksandar Pandžić in Ivan Mosorinski, delegat pa bo Grk Panagiotis Antonopoulos.

KVALIFIKACIJE ZA EP 2014 NA DANSKEM - MOŠKI