1. 8. 2013

V prvem krogu evropskega prvenstva na Danskem slovenske mladinke izgubile s Švedsko

Slovenske mladinke (reprezentanca U-19) so nastop na evropskem prvenstvu na Danskem začele s porazom. V prvem krogu skupine D so v Koldingu izgubile proti reprezentanci Švedske z 19:28, potem ko je bilo ob polčasu izenačeno (12:12).

 

 

Ekipa selektorja Bojana Voglarja se je v prvem polčasu tekme v Koldingu odlično kosala s favoriziranimi Švedinjami. Reprezentanci sta na odmor odšli brez zmagovalca (12:12).

 

 

V nadaljevanju tekme so pobudo na igrišču prevzele Skandinavke in na koncu zmagale kar z devetimi zadetki razlike (28:19). Skoraj polovico zadetkov za Švedsko sta skupaj dosegli Petrenova (8) in Lindberg-Johanssonova (5), pri Slovenkah pa sta bili najučinkovitejši Zuličeva in Valjavčeva (po 5).

 

 

Proti Švedski je Slovenija nastopila v naslednji postavi: Zulič 5, Valjavec 5, Turnšek 4, Ugrin 3, Mrmolja 1, Pirc 1, Benedičič, Bužekijan, Ferfolja, Hrvatič, Jagurdžija, Jurič, Milakovič, Petek, Pišek, Zrimšek.   

 

Na drugi tekmi prvega kroga v skupini D v Koldingu je Madžarska premagala Španijo z 22:21 (10:10). V drugem krogu se bo Slovenija v petek, 2. avgusta, ob 18. uri pomerila z Madžarsko.