7. 8. 2013

EP za mladinke: Slovenija na drugi tekmi drugega dela v Koldingu za zadetek boljša od Hrvaške

Na evropskem prvenstvu na Danskem je ženska mladinska reprezentanca Slovenije dosegla drugo zmago zapored. V drugem krogu skupine I2 so slovenske mladinke z zadetkom razlike premagale Hrvaško, končni izid tekme v Koldingu pa je bil 24:23 (14:11).

 

 

Po visoki zmagi proti Češki je ženska mladinska reprezentanca Slovenije (u-19) v boju za uvrstitev od 9. do 16. mesta dosegla še drugo zmago zapored. Ekipa selektorja Bojana Voglarja je na sosedskem derbiju premagala reprezentanco Hrvaške s 24:23 in je tekmovanje v skupini I2 končala na drugem mestu.

 

 

Slovenske mladinke bodo nastop na evropskem prvenstvu na Danskem nadaljevale v skupini od 9. do 12. mesta. V petek, 9. avgusta, ob 17.30 bodo igrale proti zmagovalcu skupine I1, reprezentanci Nemčije.

 

 

Na tekmi v Koldingu sta se pomerili sosednji državi, ki sta tekmovanje v drugem delu EP začeli z različnim točkovnim plenom. Slovenke v skupini I2 brez točk (trije porazi proti Švedski, Madžarski in Španiji), Hrvatice pa z dvema točkama, saj so izgubile proti Danski (12:21) in Nizozemski (23:30), premagale pa so Češko (21:19).

 

 

Dvoboj, ki je neposredno odločal o končnem drugem mestu v skupini I2, je bil zelo izenačen in dramatičen. Do polčasa so si igralke selektorja Voglarja priigrale tri zadetke prednosti (14:11), po dramatični končnici pa so se veselile minimalne zmage (24:23) in napredovanja v boj za uvrstitev od 9. do 12. mesta.

 

 

V reprezentanci Slovenije sta bili najučinkovitejši Ugrinova (7 zadetkov) in Turnškova (6), pri poraženih Hrvaticah pa Konta (10 zadetkov).

 

 

Slovenija je proti Hrvaški nastopila v naslednji postavi: Zulič 3, Ugrin 7, Turnšek 6, Mrmolja 4, Jagurdžija 2, Valjavec 1, Zrimšek 1, Benedičič, Bužekijan, Ferfolja, Hrovatič, Jurič, Milakovič, Petek, Pirc, Pišek.