8. 8. 2013

Kadeti (U-19) z odliko opravili generalko pred začetkom letošnjega SP na Madžarskem

Varovanci trenerja Janija Klemenčiča so priprave za nastop na SP na Madžarskem, ki se začenja v soboto, 10. avgusta, zaključili z gostovanjem v Hrvaškem, kjer so dvakrat ugnali naše južne sosede. Na Madžarsko kadeti (U-19) odpotujejo jutri, v soboto pa jih že čaka prva tekma v skupini B proti Romuniji.

 

 

Priprave za nastop na svetovnem prvenstvu, ki se igra od 10. do 23. avgusta, so slovenski kadeti, lani peti na EP v Avstriji, v celoti opravili v Slovenj Gradcu. V pripravljalnem obdobju so moči merili z Avstrijo, Bahrajnom, Slovanom in s Hrvaško. Tekmi v Ivanić Gradu sta bili generalki pred začetkom SP, kjer naše v skupini B čakajo dvoboji z Romunijo, Tunizijo, Južno Korejo, Katarjem in Švedsko.

 

 

V osmini finala iz vsake skupine napredujejo po štiri najboljše reprezentance. Osnovni cilj mladih Slovencev je seveda preboj med 16 najboljših reprezentanc na svetu, izločilni boji pa so tako ali tako vedno nepredvidljiva zgodba, kar so na letošnjem SP spoznali tudi naši mladinci v Bosni in Hercegovini.

 

 

"Najprej bi se rad zahvalil Rokometni zvezi Slovenije, ki nam je omogočila vrhunske pogoje za priprave. Na SP bomo nastopili v precej spremenjeni zasedbi v primerjavi z lanskim EP in zato je težko napovedati, do kam lahko sežemo. Še posebej zato, ker bomo brez levorokega igralca na položaju desnega zunanjega, kar se bo poznalo pri kombinatoriki igre v napadu. Prepričan pa sem, da bodo fantje dali vse od sebe in da bomo častno ter dostojno branili slovenske barve," je pred odhodom povedal Jani Klemenčič, trener kadetske reprezentance.

 

 

V primerjavi z lanskim EP bodo kadeti na Madžarskem nastopili brez kar štirih igralcev. Manjkali bodo Blaž Blagotinšek (nastopil je na mladinskem SP v BiH), Blaž Janc (nastopil je na olimpijskem festivalu evropske mladine), Matic Verdinek, lani najboljše levo krilo EP, je bil zaradi zdravstvenih težav prisiljen prekiniti igralsko kariero, manjkal pa bo tudi Grega Okleščen, ki je bil sprva načrtovan za nastop na mladinskem SP, a se je nato poškodoval.

 

 

Verdinek, Blagotinšek in Janc so bili lani trije najboljši strelci kadetske reprezentance, ki pa je kljub temu ohranila primerljivost z najboljšimi na svetu. Dokaz so zmage v pripravljalnem obdobju. Tudi zadnji dve na Hrvaškem: vrstnike naših južnih sosedov so na prvi tekmi ugnali s 26:25, na drugi pa s 24:23. Na žalost se je na prvi tekmi poškodoval Tim Jenko-Bogdanič, edini levoroki desni zunanji, ki zato ne bo odpotoval na SP na Madžarsko.

 

Prva tekma:

 

 

HRVAŠKA – SLOVENIJA 23:24 (14:12)

 

Ivanić Grad – Športna dvorana. 300 gledalcev. Sodnika: Čambala in Šimić (Hrvaška).

 

Hrvaška: Mrakovčić, Cvitković 1, Mihić 8 (2), Deak, Grbavac 2, Butorac 1, Kušan, Vučko 1, Kuduz, Matanović, Grahovac, Modrinja, Mamić 3, Bećiri 2, Vida 4, Jotić, Buneta 1, Jurić-Grgić. Trener: Vedran Čurak.

 

Slovenija: Kastelic, Blaževič, Škorc; Kodrin 3, Maroh 1, Levc 2, Šol 1, Malus 1, Groff, Lapajne 1, Korošec, Fižuleto 2, Gjerek 2, Jenko-Bogdanič 1, Jurečič, Bratkovič 6 (3), Suholežnik 2, Gašperšič 1. Trener: Jani Klemenčič.

 

Sedemmetrovke: Hrvaška 2 (2), Slovenija 3 (3).

 

Izključitve: Hrvaška 4 minute, Slovenija 6 minut.

 

 

 

Druga tekma:

 

 

HRVAŠKA – SLOVENIJA 25:26 (12:14)

 

Ivanić Grad – Športna dvorana. 100 gledalcev. Sodnika: Natko in Toni Buturović (Hrvaška).

 

Hrvaška: Mihić 4 (1), Vučko 2, Deak 2, Grbavac, Butorac, Kušan, Kuduz 3, Matanović, Grahovac, Mrakovčić 1, Mamić 4 (2), Bećiri, Vida 6 (2), Jotić 2, Buneta 1, Jurić-Grgić. Trener: Vedran Čurak.

 

Slovenija: Šol, Jurečič, Suholežnik 3, Malus 1, Groff, Lapajne 8 (8), Maroh, Ovniček 1, Gašperšič 1, Gjerek 1, Levc 5, Kodrin 1, Bratkovič 4 (1), Fižuleto 1, Korošec. Trener: Jani Klemenčič.

 

Sedemmetrovke: Hrvaška 8 (5), Slovenija 10 (9).

 

Izključitve: Hrvaška10 minut, Slovenija 10 minut.