28. 8. 2013

Danes s sedmim športnim kampom RZS začenjajo še najbolj nadarjeni dečki rojeni leta 2000 in 2001

Strokovni vodja kampa, ki se letos odvija v Ajdovščini je Marjan Potokar, sicer trener reprezentančne selekcije dečkov starih do 15 let.  Udeležencev kampa Rokometne zveze Slovenije, ki bo trajal do sobote, 31. avgusta, je več kot 100.


V okviru načrtovanih aktivnosti je Rokometna zveza Slovenije tudi letos organizirala športni kamp. Nanj so bile vabljene kandidatke za reprezentanco letnika 2000 in mlajše. Namen kampa je navdušiti otroke za rokometno igro, promovirati športni način obnašanja in zdrav način življenje, spodbujanje zavedanja nacionalne identitete in odnosa do reprezentanc,  razvijati motorične sposobnosti, ki so bistvene za rokometno igro, nadgrajevalo pa se bo tehnično-taktično znanje igralcev in igralk. Kamp je RZS letos organizirala v Ajdovščini, za strokovno delo bodo ob Marjanu Potokarju, skrbeli še dr. Primož Pori, Anja Frešer, David Lipoglavšek, Nikola Radić, Aleksander Lapajne, Marko Cenčič, Marko Lipovž in Ana Žigon.


»Pred leti začeli z vizijo iskanja talentov, ki naj bi v prihodnosti postali člani mlajših reprezentančnih selekcij. Izkazalo se je, tudi z rezultati kadetske in mladinske reprezentance, da gre za dobro rešitev. Zdaj so na kamp vabljeni igralci rojeni leta 2000 in 2001, ki so po mnenju njihovih trenerjev najbolj nadarjeni. S tem pa začenjamo proces selekcije in iskanja potenciala za reprezentančni model igre, ki ga gojijo starejše generacije,« je povedal Marjan Potokar, vodja športnega kampa RZS.