29. 9. 2013

Trimo Trebnje - Gorenje Velenje 25:30 (14:13)

Na zadnji tekmi četrtega kroga v 1. NLB Leasing ligi za moške sta se pomerila Trimo iz Trebnjega in Gorenje iz Velenja. V dvorani OŠ v Trebnjem so bili po izgubljenem prvem polčasu na koncu le uspešnejši aktualni slovenski prvaki iz Velenja, ki so zmagali s 30:25 (13:14).

 

 

 

 

 

TRIMO TREBNJE - GORENJE VELENJE 25:30 (14:13)

 

 

Trebnje - Dvorana OŠ, sodnika: Cvetko in Kavalar (oba Celje).

 

 

Trimo Trebnje: Ferlin, Brana, Saje, Grandovec 1, Florjančič 2, Ratajec 8 (3), Radelj 1, Ferkulj 4, Rojc 5, Sušin 3, Skol 1.

 

 

Gorenje Velenje: Taletović, B. Burić, Oštir 1, S. Burić 7, Golčar 5, Šoštarič 3, Medved 4 (3), K. Cehte 2, Skube 5, Dujmovič 1, Gams 1, Cingesar 1, Nosan, N. Cehte, Dobelšek.

 

 

Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 3 (5), Gorenje Velenje 3 (3).

 

 

Izključitve: Trimo Trebnje 2 minuti, Gorenje Velenje 2 minuti.

 

 

 

Velenjski rokometaši imajo za sabo evropsko gostovanje in (pričakovan) poraz s Hamburgom, na njihovo utrujenost pa so morda računali tudi igralci Trima. Računi so se jim izšli v prvem delu, ki so ga dobili za gol (14:13), in še v začetnem delu drugega, nato pa so prvaki le stopili na plin in v drugem delu potrdili zmago, četrto v letošnji sezoni.

 

 

V prvem polčasu je bil izid nenehno tesen, nobena od ekip pa si ni priigrala več kot zadetka ali dveh prednosti. Na odmor so z golom naskoka odšli domači, ki so dobro tudi nadaljevali, kajti še v 40. minuti je bilo po golu Jureta Sušina na semaforju 22:18.

 

 

Potem pa se je domačim rokometašem nepričakovano ustavilo. Kar devet minut namreč niso zadeli v polno, v tem času pa so Velenjčani z delnim izidom 7:0 naredili preobrat in zmage niso več spustili iz rok.

 

 

Pri domačih se je z osmimi goli izkazal Anže Ratajec, pet jih je dodal Blaž Rojc. Pri Gorenju sta bila najboljša strelca Senjamin Burić s sedmimi in Staš Skube s petimi goli.

 

 

V naslednjem krogu bodo Velenjčani 5. oktobra gostili Jeruzalem Ormož, Trimo pa bo gostoval v Celju.

 

 

 

 

VRSTNI RED PO 4. KROGU:

 

 

Maribor Branik – 8 točk

 

Gorenje Velenje – 8 točk

 

Celje Pivovarna Laško – 6 točk

 

Istrabenz Plini Izola – 5 točk

 

Krka – 4 točke

 

Jeruzalem Ormož – 4 točke

 

Sevnica – 4 točke

 

Ribnica Riko hiše – 3 točke

 

Slovan – 2 točki

 

Trimo Trebnje – 2 točki

 

Sviš Ivančna Gorica – 1 točka

 

Krško – 1 točka

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14