27. 10. 2013

Slovan - Maribor Branik 27:32 (16:12)

V devetem krogu v 1. NLB Leasing ligi so rokometaši Slovana še sedmič ostali praznih rok v letošnji sezoni. V dvorani na Kodlejevem so Ljubljančani po velikem preobratu v drugem polčasu izgubili proti drugouvrščenemu Mariboru Braniku s 27:32 (16:12).

 

 

 

 

 

SLOVAN - MARIBOR BRANIK 27:32 (16:12)

 

 

Ljubljana - Dvorana Kodeljevo, gledalcev: 150, sodnika: Krstič in Ljubič (oba Kozina).

 

 

Slovan: Župič, Kastelic, Sanković, Bogdanič Jenko 5, Erak, Matajič, Grojzdek, Dobelšek 1, Čemas 3, Malešević, Skušek 3 (1), Kete 5, Kovačič, Škerlak 2, Lazović 1, Tomšič 7 (2).

 

 

Maribor Branik: Vran, Čudič, Štefanič, Malinović 1, Žmavc, Jamnik, Poklar 3, Razgor 5 (1), Kodrin, Hrastnik 3, Fidel, Zarabec 11 (3), Kleč 3, Sok 4.

 

 

Sedemmetrovke: Slovan 4 (3), Maribor Branik 4 (4).

 

 

Izključitve: Slovan 2 minuti, Maribor Branik 2 minuti.

 

 

 

Mariborski rokometaši so sredi tega tedna nepričakovano izgubili točko na domačem igrišču proti novomeški Krki, danes pa so na Kodeljevem osvojili obe. Po prvem polčasu ni kazalo na takšen razplet, to obdobje igre je minilo v absolutni prevladi izbrancev domačega trenerja Gregorja Cvijića.

 

 

V drugi polovici tekme pa Ljubljančani niso našli pravega odgovora na spremenjeno in veliko bolj kakovostno predstavo tekmecev iz štajerske prestolnice. Branikovci so se v drugem polčasu povsem razmahnili na gostujočem igrišču, predvsem med 38. in 46. minuto, ko so naredili delni izid 8:0, in zasluženo dosegli osmo zmago v državnem prvenstvu.

 

 

Zanjo si največ zaslug lasti Miha Zarabec z enajstimi goli, v domači pa je bil najbolj učinkovit Miha Tomšič s sedmimi zadetki.

 

 

Mariborska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila velenjsko Gorenje, ljubljanska pa bo gostovala v Novem mestu. Obe tekmi bosta v soboto, 9. novembra.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14