19. 11. 2013

Györ, Larvik in Budućnost nasprotniki Krima Mercatorja v drugem delu evropske lige prvakinj

Znani so nasprotniki rokometašic Krima Mercatorja v drugem delu evropske lige prvakinj, ki se bo začel februarja 2014. Na žrebanju na sedežu EHF na Dunaju so slovenske prvakinje za nasprotnike v skupini 2 dobile Györ (Madžarska), Larvik (Norveška) in Budućnost (Črna gora).

 

 

Pred žrebanjem je bilo osem ekip razdeljenih v dva bobna. V prvem so bili zmagovalci skupin (Györ, Midtjylland, Krim Mercator in Vardar), v drugem pa štiri drugouvrščene ekipe (Thüringer, Budućnost, Sävehof in Larvik). Za drugi del tekmovanja so izžrebali dve skupini s po štirimi ekipami: v vsaki skupini sta po dve ekipi iz bobna 1 in po dve ekipi iz bobna 2, pri čemer klubi, ki so se pomerili že v prvem delu tekmovanja, niso mogli biti v isti skupini.

 

 

Drugi del tekmovanja se bo začel 1. februarja 2014, vsaka ekipa pa bo odigrala po šest tekem – po tri doma in v gosteh. Po dve najboljši ekipi iz vsake skupine se bosta uvrstili v polfinale evropske lige prvakinj.

 

 

SKUPINI DRUGEGA DELA LIGE PRVAKINJ:

SKUPINA 1 SKUPINA 2
Midtjylland (Danska) Krim Mercator (Slovenija)
Vardar Skopje (Makedonija) Györ (Madžarska)
Sävehof (Švedska) Larvik (Norveška)
Thüringer (Nemčija) Budućnost (Črna gora)

 

 

"To je zgodovinska skupina. Prvič so skupaj štirje evropski prvaki, ampak na žreb se pač ne da vplivati. Žrebali sta Heidi Loke iz Györa in naša Tamara Mavsar in kar se je zgodilo, se je zgodilo. Vedeli smo, da kogarkoli izvlečemo, bomo imeli težke tekmece. Dobili smo tako skupino, v kateri lahko vsak vsakega premaga. Do začetka drugega dela je kar nekaj časa in treba se bo dobro pripraviti. Verjamem pa, da bomo uresničili svoj cilj, torej uvrstitev med štiri najboljše v Evropi. Vse bomo naredili, da ta cilj dosežemo," je po žrebanju povedal direktor Krima Goran Dujić.

 

 

Podobno kot Dujić razmišlja tudi trener Tone Tiselj. "Mislim, da je to zgodovinska skupina. Kot se šalimo, manjkata samo še Kiel in Barcelona, pa bi bili res na kupu sami prvaki. Res je neverjetno, to so zadnji trije zmagovalci lige prvakinj in Krim, ki je tudi dvakrat že zmagal v tem tekmovanju. Kar je, je, težko je zdaj karkoli povedati. Februarja bomo videli, v kakšnih postavah bodo ekipe in kaj bo prineslo svetovno prvenstvo. Res gre za zgodovinsko skupino, ki bi morala našo ekipo maksimalno motivirati za dobre februarske predstave," meni Tone Tiselj, ki se zaveda, da bo treba za uvrstitev v polfinale precej izboljšati igro, ki so jo njegove izbranke kazale v prvem delu, v katerem so osvojile prvo mesto v skupini C v družbi Sävehofa, Metza in Leipziga.

 

 

"S tako igro, kot smo jo prikazali v prvem delu, nimamo proti tem ekipam nobenih možnosti. Zagotovo moramo dvigniti nekatere igralke in ekipo kot celoto. Srečali se bomo z najboljšimi ekipami, ki imajo v svojih vrstah rokometašice, ki vedo, kako se zmaguje velike tekme in ki so že osvojile pomembne naslove in lovorike. Mi v tem pogledu takšne ekipe nimamo, tako da moramo popraviti vse faze igre in odigrati precej bolj kakovostno, v kolikor hočemo biti konkurenčni tem v zadnjih treh letih najboljšim evropskim ekipam," je zaključil Tiselj.

 

 

 

TERMINI TEKEM DRUGEGA DELA LIGE PRVAKINJ:

 

 

1. krog: 1./2. februar 2014

 

 

2. krog: 8./9. februar 2014

 

 

3. krog: 15./16. februar 2014

 

 

4. krog: 1./2. marec 2014

 

 

5. krog: 8./9. marec 2014

 

 

6. krog: 15./16. marec 2014

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2013/14