20. 11. 2013

Trimo Trebnje - Maribor Branik 30:30 (14:16)

Derbi dvanajstega kroga v 1. NLB Leasing ligi za moške med Trimom in Mariborom Branikom se je končal brez zmagovalca. Na tekmi v Trebnjem je bil po dramatični končnici končni izid 30:30 (14:16).

 

 

 

 

 

TRIMO TREBNJE - MARIBOR BRANIK 30:30 (14:16)

 

 

Trebnje - Dvorana OŠ, gledalcev: 300, sodnika: Cvetko in Kavalar (oba Celje).

 

 

Trimo Trebnje: Korelec 2, Femec, Radelj 3, Murčehajić 1, Ratajec 6, Čeh, Ferlin, Sušin, Saje, Rojc 7, Udovič, Ferkulj 5 (1), M. Grandovec, T. Grandovec 2, Florjančič 3, Brana, Skol 1 (1).

 

 

Maribor Branik: Škalički, Vran, Čudič, Štefanič, Malinović 4, Žmavc 1, Špelič, Jamnik, Poklar 1, Razgor 5 (1), Kodrin 1, Hrastnik, Fidel 1, Zarabec 6 (1), Kleč 6, Sok 5.

 

 

Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 5 (2), Maribor Branik 2 (2).

 

 

Izključitve: Trimo Trebnje 0 minut, Maribor Branik 4 minute.

 

 

Rdeči karton: Zarabec (Maribor Branik, 60. minuta).

 

 

 

Mariborčani so na zadnjih tekmah nekoliko izgubili stik z Velenjčani in Celjani, a še vedno ostajajo na tretjem mestu. Zato pa so velik skok naredili Trebanjci in se po današnjem neodločenem izidu povzpeli v zgornjo polovico v 1. NLB Leasing ligi.

 

 

Štajerci bodo konec tega tedna igrali prvo tekmo tretjega kroga pokala EHF s Tatranom iz Prešova, na Slovaško pa se bodo odpravili z mešanimi občutki. Na Dolenjskem resda niso izgubili, a po dokaj solidni predstavi v prvem polčasu so v nadaljevanju občutili energijo domačih rokometašev.

 

 

Trebanjci so v 45. minuti zaostajali za tri gole (22:25), nato pa z nepopustljivo in zagrizeno igro osvojili zlata vredno točko. Drugo jim je v izdihljajih tekme odščipnil Matej Sok, ki je izenačil petnajst sekund pred koncem razburljivega dvoboja, na tekmi pa so gostitelji zastreljali tudi tri sedemmetrovke.

 

 

V domači ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Anže Ratajec, v gostujoči Miha Zarabec, oba sta dosegla po šest golov.

 

 

Mariborska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 27. novembra, gostila ormoški Jeruzalem, trebanjska pa bo v petek, 29. novembra, gostovala pri novomeški Krki.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14