22. 11. 2013

Maribor Branik na prvi tekmi tretjega kroga evropskega pokala EHF gostuje na Slovaškem

Igralce Maribora Branika v tretjem krogu evropskega pokala EHF čaka favorizirani slovaški klub Tatran Prešov. Prva tekma bo v soboto, 23. novembra 2013, ob 18. uri na Slovaškem, povratna pa v nedeljo, 1. decembra, ob 19. uri v dvorani Tabor.

 

 

Mariborčani so v drugem krogu izločili avstrijski klub Bregenz s skupnim rezultatom 62:49. Zdaj jih čakata tekmi s Tatranom, ki je že petkrat igral tudi v evropski ligi prvakov, boljši z dveh tekem med slovaškim in slovenskim klubom pa se bo uvrstil v skupinski del pokala EHF.

 

 

"Veselimo se dveh tekem z eminentnim nasprotnikom. Na gostovanju v prešovu bomo naredili vse, da si pred povratnim srečanjem priigramo aktiven rezultat, ki bi nam še nudil možnosti za napredovanje v skupinski del pokala EHF. Imamo kar nekaj težav s poškodbami, vendar upam, da bo do tekme vse v redu," pravi trener mariborskega kluba dr. Marko Šibila.

 

 

Tatran je pred meseci gostil kvalifikacijski turnir za uvrstitev v ligo prvakov, a je v finalu izgubil proti beloruskemu Dinamu Minsk, katerega trener je Boris Denič, zanj pa igrajo tudi slovenski reprezentanti Dean Bombač, David Miklavčič in Uroš Bundalo. "Želimo si, da bi na Slovaškem dostojno zastopali slovenski in mariborski rokomet. A treba je biti realen - Tatran je v dvoboju z nami izraziti favorit. A mi smo v preteklosti že dokazali, da znamo presenetiti tudi na papirju precej večja moštva," dodaja trener Šibila.

 

 

Edini igralec mariborskega kluba, ki ima izkušnje z igranjem s Tatranom in je že okusil igranje v Prešovu, je Dejan Malinović. Reprezentant Bosne in Hercegovine se je v minuli sezoni v dresu banjaluškega Borca v okviru regionalne lige SEHA pomeril s Tatranom. "Da gre za vrhunsko moštvo, dokazuje tudi njegovo prvo mesto v letošnji regionalni ligi. Ima visok proračun, moštvo, v katerem je veliko vrhunskih igralcev, pa je že nekaj časa nesprememnjeno. To pomeni, da se igralci med seboj dobro poznajo. Dvorana je lepa in v njej se vedno zbere veliko gledalcev. Pričakujem dobro vzdušje in težko tekmo," napoveduje Dejan Malinović.

 

 

Že dolgo časa Tatran na Slovaškem nima dostojne konkurence. Je 9-kratni državni in 14-kratni pokalni prvak, v letošnji regionalni ligi SEHA pa je trenutno (sicer z dvema tekmama več) na prvem mestu. O njegovi kakovosti dovolj pove že podatek, da je med drugim na vročih gostovanjih v Skopju premagala tako Vardarja kot Metalurga, ki tudi nastopata v letošnji evropski ligi prvakov. 

 

 

Tekma Tatran Prešov - Maribor Branik bo v soboto, 23. novembra 2013, ob 18. uri. Sodila bosta Makedonca Sašo krkačev in Gjoko Kolevski, delegat pa bo Srb Stevan Popov.

 

 

 

Foto: RK Maribor Branik

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14