22. 11. 2013

Celjani odhajajo na tekmo šestega kroga lige prvakov v Veszprem brez bele zastave

Po nedeljskem porazu z Veszpremom v domači dvorani Zlatorog (26:31) se bodo rokometaši celja Pivovarne Laško z istim nasprotnikom pomerili tudi v šestem krogu evropske lige. Tekma med favoriziranimi Madžari in slovenskimi podprvaki v skupini A bo v soboto, 23. novembra 2013, ob 18.45 v Veszpremu.

 

 

"Madžari so absolutni favoriti tega dvoboja, mi pa se jim bomo skušali zoperstaviti po naših najboljših močeh. V Veszprem gremo brez bele zastave in rezultatskega pritiska, z neobremenjeno igro jih bomo skušali tudi presenetiti. Če si bodo gostitelji že uvodoma priigrali visoko prednost, potem bom priložnost za dokazovanje ponudil vsem svojim igralcem," je pred odhodom v mesto v bližini Blatnega jezera dejal celjski trener Vladan Matić, ki se dobro zaveda, da najbolj usodne tekme v ligi prvakov, a tudi domačem prvenstvu, šele sledijo.

 

 

Pred tekmo z 21-kratnim državnim prvakom in 22-kratnim pokalnim zmagovalcem Madžarske (v Veszprem Areni bo tudi okoli 150 navijačev pivovarjev) trener Matić dodaja: "Za nas je bolj kot tekma v Veszpremu pomembna tista naslednji teden, ko v Celje prihaja Zagreb, naš neposredni tekmec v boju za osmino finala. Nato četrtega decembra sledi še prvenstveni obračun z Gorenjem. Tekma v veszpremu bo koristna za moje mlade igralce predvsem glede nabiranja izkušenj ter tega, kako je igrati v peklenskem vzdušju in na vročem igrišču."

 

 

Krilni igralec Gašper Marguč je bil na prvi tekmi v Zlaotrogu s sedmimi zadetki najboljši strelec celjske ekipe, zaveda pa se, da njega in soigralce v Veszpremu čaka še težje delo. "V tamkajšnji Areni se lahko zmage gostujočih ekip preštejejo na prste ene roke. V minuli sezoni je to uspelo le Kielu v četrtfinalu lige prvakov. Na Madžarskem nimamo kaj izgubiti, lahko smo povsem sproščeni in neobremenjeni z izidom. Za nas bosta veliko bolj pomembni domači tekmi z Zagrebom in Zaporožjem. Proti njima moramo iskati priložnost za napredovanje v osmino finala," se zaveda Gašper Marguč.

 

 

Podobno razmišlja tudi vratar Urban Lesjak. "Na prvi tekmi smo se štirideset minut povsem enakovredno kosali z njimi. Res pa je, da so nato naše štiri zaporedne napake kaznovali z zadetki in pobegnili na varno razdaljo, ki je vse do zaključka tekme nismo uspeli več ujeti. V Veszprem gremo sproščeni, saj dejansko nimamo kaj za izgubiti. Nihče od nas ne pričakuje zmage, vseeno pa pričakujem, da bomo odigrali kvalitetno in bomo ponosni zapustili tamkajšnjo Areno," upa Urban Lesjak.

 

 

Veszprem se bo Celjanom zoperstavil brez prvega zvezdnika Laszla Nagyja. 208 centimetrov visoki Madžar je na tekmi v Celju že v prvem polčasu staknil lažjo poškodbo kolena, zaradi katere je zapustil igrišče. Zaradi hematoma bo moral Nagy (v Zlatorogu je do odhoda z igrišča dosegel tri zadetke) prisilno pavzitarti dva tedna, tako da soigralcem ne bo mogel pomagati na evropskih tekmah proti Celju Pivovarni Laško in v naslednjem krogu proti ruskemu klubu St. Peterburg.

 

 

Celjska zasedba je na dosedanjih petih tekmah v skupinskem delu lige prvakov zbrala štiri točke, njen izkupiček pa sta dve zmagi in trije porazi. Premagala je v domačem Zlatorogu ruski St. Peterburg in v gosteh ukrajinski Motor iz Zaporožja ter klonila doma proti Vespremu in Rheinu Neckarju in na gostovanju v Zagrebu.

 

 

Tekma Veszprem - Celje Pivovarna Laško bo v soboto, 23. novembra 2013, ob 18.45. Sodila jo bosta Izraelca Shlomo Cohen in Yoram Peretz, delegat pa bo Avstrijec Martin Hausleitner.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2013/14