31. 1. 2014

Igralke Krima Mercatorja bodo v prvem krogu drugega dela lige prvakinj gostile norveški Larvik

Rokometašice Krima Mercatorja začenjajo drugi del evropske lige prvakinj s tekmo proti norveškemu Larviku. Ekipa trenerja Toneta Tislja se bo v soboto, 1. februarja 2014, ob 20.30 v dvorani Stožice pomerila z evropskimi podprvakinjami iz prejšnje sezone.

 

 

V skupini 2 poleg Krima Mercatorja (Slovenija) in Larvika (Norveška) nastopata še madžarski Györ, ki brani tudi naslov prvaka Evrope iz tekmovalne sezone 2013/14, in črnogorska Budućnost. V prvem krogu se bosta Györ in Budućnost pomerila prav tako v soboto, 1. febrauraja 2014 (ob 18.30).

 

 

"Mislim, da smo dobro vadile, obnovile telesno pripravljenost, kar je nujno proti Larviku, saj ta velja za ekipo, ki ima najboljši protinapad na svetu. Morale bomo biti res disciplinirane, da bi jim to onemogočile. Vemo, da lahko v igri šestih proti šestim enakovredno igramo z njimi, lahko smo celo boljše. Upam, da nam bodo pomagali tudi navijači, da bomo glavni del začele z zmago. V to trdno verjamem, tako kot tudi v to, da bomo pustile srce na igrišču," pravi Krimova igralka Tamara Mavsar.

 

 

Če bo ta imela zaledje na svojem krilnem položaju, kjer igra tudi Maja Zrnec, pa je drugače na drugi strani, kjer je po odhodu Španke Carmen Martin sama ostala srbska reprezentantka Katarina Krpež. Ob njej sta Krimovo ladjo zapustili še Švedinja Linnea Torstensson in Romunka Patricia Vizitiu, v Zagorje pa se je vrnila krilna igralka Neli Irman. A za trenerja Toneta Tislja to ne predstavlja velike težave pred nadaljevanjem sezone.

 

 

"Verjetno bo to ekipo celo malce poenotilo. Nekatere igralke, ki so mogoče računale na to, da jih bodo te igralke razbremenile, bodo pač ostale same. Mislim, da bodo to odgovornost znale prenesti. Odsotnost teh treh igralk po mojem ne predstavlja nobene težave za našo ekipo," meni Krimov strateg Tone Tiselj, ki dodaja, da so z obstoječim kadrom zadovoljni. Zaveda se, da tudi s prejšnjim kadrom ne bi bili med favoriti zelo težke skupine.

 

 

Tiselj je kljub odhodom treh igralk in odsotnosti vratarke Jelene Grubišić po poškodbi in operaciji kolena zadovoljen s sedanjim igralskim kadrom. "Imamo dovolj igralk, ki lahko nekatere spočijejo, predvsem v obrambi. Na zunanjih položajih imamo štiri odlične igralke, priključili smo tudi mladi Nino Zulić in Špelo Potisek, imamo dve dobri krožni napadalki, dve odlični levi krili, tri dobre vratarke. Edina, ki je ostala sama, je desno krilo Katarina Krpež, a na zadnjem SP je v 14 dneh odigrala devet tekem. Zato verjamem, da lahko tudi ona vse skupaj zdrži."

 

 

V zadnjih dveh sezonah v evropski ligi prvakinj sta se Krim Mercator in Larvik srečala štirikrat. V sezoni 2011/12 so Norvežanke dobile obe tekmi (31:19 v Larviku in 22:19 v Ljubljani), v polfinalu v prejšnji sezoni pa so slovenske prvakinje po zmagi na prvi tekmi v gosteh (24:22) presenetljivo visoko izgubile v Stožicah (27:19) in ostale brez napredovanja v veliki finale.

 

 

Pred tekmo z Larvikom je optimistično razpoložena tudi vratarka Sergeja Stefanišin. "Povabila bi gledalce, naj pridejo v čim večjem številu, kajti potrebovale bomo njihovo podporo s tribun. V lanski sezoni smo prvo polfinalno tekmo z Larvikom odigrale odlično, povratno pa zelo slabo. Seveda se rajši spominjamo tiste boljše, v Stožicah pa bomo skušale ponoviti lansko predstavo z Norveške in spet zmagati," upa Sergeja Stefanišin.

 

 

Na novinarski konferenci pred tekmo z Norvežankami pa v dvorani v Stožicah pa ni bilo govora zgolj o sobotnem dvoboju z Larvikom, temveč tudi o igralskih in finančnih težavah Krima. Kot so pred dnevi sporočili iz kluba, igralkam dolgujejo dve mesečni plači, kar naj bi po besedah direktorja Gorana Dujića uredili v desetih dneh ali celo prej. Dujić še dodaja, da je pač to normalna posledica splošne gospodarske recesije in v tem ne vidi nerešljivih zagat.

 

 

Direktor Dujić prav tako verjame, da bo Krim tudi v prihodnji sezoni konkurenčen evropski klub, čeprav napoveduje znižanje proračuna za 30 do 35 odstotkov. Poudarja še, da nikakor nimajo zmožnosti in želja tekmovati z Vardarjem, Györom in Budućnostjo, ki so v tem trenutku vsaj glede proračuna in igralskega kadra razred zase.

 

 

Tekma Krim Mercator - Larvik bo v soboto, 1. februarja 2014, ob 20.30. Sodila jo bosta Slovaka Peter Brunovsky in Vladimir Canda, delegat pa bo Nemec Berndt Dugall.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2013/14