24. 2. 2014

Polfinalna para pokala Slovenije za moške sta Celje Pivovarna Laško - Gorenje in Trimo - Sviš

V Celju so izžrebali polfinalna para zaključnega turnirja pokala Slovenije v moški konkurenci. Polfinalna dvoboja pokalnega tekmovanja sta Sviš Ivančna Gorica - Trimo Trebnje in Celje Pivovarna Laško - Gorenje Velenje, tekmi pa bosta v soboto, 1. marca 2014.

 

 

Organizator letošnjega zaključnega turnirja najboljših štirih klubov v slovenskem pokalu za moške je RK Celje Pivovarna Laško. Zadnje dejanje pokalnega tekmovanja v sezoni 2013/14 bo v soboto, 1. marca, in nedeljo, 2. marca 2014, v dvorani Golovec v Celju.

 

 

Celjski klub letos že desetič organizira finalni turnir pokala Slovenije za moške, istočasno pa tretjič zapored. Pred dvema sezonama so Celjani kot organizatorji tekmovanje izpeljali v Podčetrtku, lani v Laškem, letos pa ga bodo v domačem mestu. Toda ne v dvorani Zlatorog, ampak v legendarnem Golovcu.

 

 

Prvo dejanje finalnega turnirja je bilo današnje žrebanje, ki je potekalo v Knežjem dvoru Pokrajinskega muzeja Celje. Udeleženci zaključnega turnirja so si najprej ogledali razstavo o Grofih Celjskih, nato pa so se preselili v Celeio – Mesto pod mestom, kjer je direktor muzeja Stane Rozman (s strani RZS sta bila prisotna tudi generalni sekretar Goran Cvijič in projektni vodja za tekmovanja Samo Kuzma) izžrebal polfinalna para.

 

 

Rimska cesta, kjer se je odvil žreb, je ponudila izjemen polfinalni par, ko se bosta udarila lanska finalista Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje. V prvem paru se bosta pomerila Trimo Trebnje in Sviš Ivančna Gorica. Največ lovorik v zgodovini slovenskega pokala ima Celje Pivovarna Laško (16), Gorenje ima eno, medtem ko sta Sviš in Trimo še brez pokalnega naslova.

 

 

Naslov pokalnega zmagovalca iz prejšnje tekmovalne sezone branijo rokometaši Celja Pivovarne Laško. V lanskem velikem finalu v dvorani Tri lilije v Laškem so Celjani premagali Gorenje iz Velenja z 28:24 (19:11).

 

 

 

 

SPORED ZAKLJUČNEGA TURNIRJA POKALA SLOVENIJE ZA MOŠKE:

 

 

 

Sobota, 1. marec 2014:

 

 

ob 15.30: Trimo Trebnje - Sviš Ivančna Gorica

 

 

ob 18.00: Celje Pivovarna Laško - Gorenje Velenje (prenos na TVS 2)

 

 

 

Nedelja, 2. marec 2014:

 

 

ob 14.30: tekma za tretje mesto (poraženec polfinala 1 - poraženec polfinala 2)

 

 

ob 17.30: finale (zmagovalec polfinala 1 - zmagovalec polfinala 2) - prenos na TVS 2

 

 

 

Foto: RK Celje Pivovarna Laško/Gregor Katič