25. 2. 2014

Izjave iz taborov slovenskih klubov po žrebanju parov osmine finala lige prvakov na Dunaju

Po žrebanju parov osmine finala lige prvakov na Dunaju se v taborih Gorenja in Celja Pivovarne Laško zavedajo, da tako PSG-ju kot Flensburgu pripada vloga favorita. Toda istočasno oboji napovedujejo ogorčen boj za napredovanje v četrtfinale.

 

 

 

Ivan Vajdl, trener Gorenja: "To, da bi za nasprotnika v osmini finala lige prvakov dobili francoski klub PSG, je bila naša tiha želja. Gre za vrhunsko ekipo, ki pa v letošnji sezoni zelo niha v svojih igrah. In prav to bomo skušali izkoristiti na prvi tekmi pred domačimi gledalci v Rdeči dvorani. Kljub temu se vsi dobro zavedamo, da bo to zelo težko izpeljati na igrišču. Toda do tekem s Parižani je še zelo veliko časa, skoraj mesec dni. Upam, da se bomo dobro pripravili na nasprotnika in dostojno predstavljali slovenski rokomet na evropskem klubskem prizorišču."

 

 

 

Janez Gams, igralec Gorenja: "Malo sem že naveličan nemških klubov, zato sem z razpletom žrebanja zadovoljen. Do sedaj se nam je vedno dogajalo, da je v Rdečo dvorano prišel klub, v katerem nastopa tudi kakšen igralec, ki je pred tem igral za Gorenje. Vesel sem, da se bo tokrat v Velenje v dresu pariškega kluba vrnil naš nekdanji član Fahrudin Melić. Vsekakor pričakujem zelo zanimivo tekmo. Glede na to, da smo se do sedaj borili, se bomo v nadaljevanju še toliko bolj. Prepričan sem, da Parižanom na tekmi v Velenju nikakor ne bo lahko."

 

 

 

Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško: "Dobili smo zelo kvalitetnega nasprotnika, a drugače niti ni moglo biti. Flensburg je strai znanec slovenskih igrišč, tako Celja v preteklosti in Velenja v tej sezoni. Zame igrajo najlepši rokomet v Nemčiji, imajo odličen sistem igre, vsa igralna mesta pa imajo odlično zapolnjena. V njihovi ekipi je veliko tujcev, kjer prevladuje skandinavsko-balkanski slog in morda prav zato igrajo tako lep rokomet. Do prvega dvoboja nas čaka še kar nekaj tekem, ko pa bo prišel čas za ta dvoboj, se bomo nanj kar najbolje pripravili. Potem bomo videli, kaj bo to pomenilo na igrišču."

 

 

 

Roman Pungartnik, direktor Celja Pivovarna Laško: "To je že naš devetnajsti nastop med evropsko elito. To je v Evropi uspelo le še dvema kluboma in mislim, da se ne zavedamo razsežnosti tega podatka. Zelo pomembno je, da smo se znova uvrstili v izločilne boje in letos s tretjim mestom še nadgradili lanski rezultat. Enako je uspelo tudi Velenju, kar dokazuje, da slovenski klubi kljub težki situaciji še držimo stik s to elito. Pred nami je osmina finala in še en izjemen dvoboj s Flensburgom, ko bo Zlatorog ponovno gostil vrhunski spektakel. Športnih napovedi ne bom dajal, a sam sem si na vsaki tekmi vedno želel zmagati. In ne vem, zakaj bi sedaj delal izjeme."

 

 

 

OSMINA FINALA EVROPSKE LIGE PRVAKOV - SEZONA 2013/14Osmina finala evropske lige prvakov: Velenjčani s francoskim klubom PSG, Celjani proti Flensburgu