27. 2. 2014

Intervju z Draganom Gajićem, Petrolovim rokometašem meseca - januar 2014

Skupaj z našim velikim pokroviteljem Petrolom smo v mesecu januarju 2014 začeli z izborom rokometaša meseca, kar bo postala tradicionalna akcija. Prvi zmagovalec ankete, v kateri so sodelovali ljubitelji rokometa, je postal Dragan Gajić, član Montpellierja in reprezentant Slovenije.

Najprej čestitke ob zgodovinskem prvem izboru Petrolovega rokometaša meseca, kjer se prepričljivo zmagali. So taki izbori v rokometnem svetu pogosti, kaj vam pomenijo?

Hvala za čestitke. Takšni izbori niso najbolj pogosti, sicer pa pozdravljam vašo idejo, saj nas (slovenske reprezentante, op. a.) bodo ljudje spremljali tudi takrat, ko ni tekem slovenske reprezentance. Gotovo mi je v veliko čast, da sem postal  zgodovinski zmagovalec. Obenem je vsako priznanje, ki ga dobiš v karieri, obveza za nadaljnje delo.

Za vami je uspešno januarsko reprezentančno obdobje, ki ste ga končali pred nabito Rdečo dvorano in zmago proti Ukrajini. Kaj bi iz zadnjega reprezentančnega zbora izpostavili kot največjo pridobitev ali dodano vrednost?

Januar je bil za nas, predvsem s psihološkega stališča, zelo naporen mesec. Najbolj pomembno je, da smo zdržali vse pritiske in da smo spet delovali kot velika družina. Prepričan sem, da so to začutili tudi naši navijači. Najbolj pomembno je, da smo v najtežjem trenutku stopili skupaj kot ekipa, kajti le ekipa lahko premaga tekmeca. Žal se nam je zgodil tudi manjši incident, ki ne sodi na rokometna igrišča, a prav v tem se je videlo, da smo končno postali velika družina. In to je najpomembnejše.

Kakšna posebna anekdota iz zadnje reprezentančne akcije? Na snemanju spota s Petrolom je bilo videti, da se fantje med seboj odlično razumete in je med vami kar nekaj šaljivcev.

Anekdot je zares veliko, za nekatere je bolje, da ostanejo med reprezentanti (smeh). Res se odlično razumemo, v ekipi pa je kar nekaj šaljivcev: brata Žvižej, Zorman, Skube ... Vzdušje v reprezentanci je zelo pozitivno in vsak doda svoj delež, da se lahko vsi skupaj prijetno nasmejimo.

Za preboj na svetovno prvenstvo v Katarju leta 2015 vas čakata dve tekmi dodatnih kvalifikacij z Madžarsko. Napoved?

To bosta gotovo zelo, zelo pomembni tekmi za reprezentanco in celoten slovenski rokomet. Madžari so neugodna in telesno močna reprezentanca, a mi imamo prednost v hitrosti. Govoril sem z nekaterimi njihovimi reprezentanti in povedali so mi, da je bila Slovenija tekmec, ki si ga niso želeli. To je znak, da nas spoštujejo in da se zavedajo, da bodo igrali proti reprezentanci, ki sodi med šest najboljših na svetu. To je tudi dokaz, da smo si ustvarili ugled in storiti moramo vse, da ga obdržimo. Obeta se dva spektakla, zato že zdaj vabim vse naše navijače, da nas podprejo in na povratni tekmi ustvarijo peklensko vzdušje. Prepričan sem, da nam s skupnimi močmi lahko uspe preboj na SP v Katar.

Kako vam gre francoski jezik?

Kar dobro. Francoščina je lep jezik, ki ga v Sloveniji sicer redko slišimo. Naučiti se ga je vse prej kot lahko, a pomembno je, da me vsi razumejo.

Rogljiček ali krof?

Rogljiček, seveda (smeh).

Kateri so vaši glavni tekmovalni cilji v letu 2014?

V tem letu si želim, da si klubom zagotovimo nastop v ligi prvakov za naslednjo sezono, potem pa še z reprezentanco nastop v Katarju. Imam tudi osebni cilj, a naj to ostane moja skrivnost.

Mogoče veste, s kakšno hitrostjo vržete žogo in kdo v slovenski reprezentanci ima najhitrejši strel?

Prek sto kilometrov na uro je ne bi vrgel. Hitrost strela za krilo niti ni pomembna. Od aktualnih reprezentantov najvišjo hitrost bržčas doseže strel Nenada Biblje, med slovenskimi rokometaši pa bi bil gotovo zmagovalec Miladin Kozlina.

Ste spremljali zimske olimpijske igre v Sočiju?

Seveda. In ob tej priložnosti bi rad najprej čestital vsem udeležencem tega tekmovanja, še posebej pa čestitke vsem dobitnikom kolajn. Hokejisti so me zelo navdušili s pristopom in bojevitostjo. Majhna Slovenija je na OI postala velika in vsi skupaj smo lahko ponosni na vsakega športnika, ki nas je zastopal na teh zgodovinskih igrah v Sočiju.

NOVO: V rubriki "ANKETA" glasujte in izberite Petrolovega rokometaša meseca - januar 2014