27. 6. 2014

Slovenske mladinke (U-20) v soboto začenjajo nastop na svetovnem prvenstvu na Hrvaškem

Ženska mladinska reprezentanca Slovenije (U-20) bo nastopila na svetovnem prvenstvu, ki se v soboto, 28. junija, začenja na Hrvaškem. V prvem delu bodo Slovenke nastopile v skupini D v Čakovcu, kjer bodo igrale še Rusija, Romunija, Brazilija, Kitajska in Tunizija.


Na svetovnem prvenstvu na Hrvaškem, ki se bo končalo v nedeljo, 13. julija, bo nastopilo 24 reprezentanc. Te so razdeljene v štiri predtekmovalne skupine s po šestimi reprezentancami, tekme v tem delu tekmovanja pa bodo gostili Dugo Selo (skupina A), Zagreb (skupina B), Koprivnica (skupina C) in Čakovec (skupina D).


Iz vsake od štirih skupin napredujejo v osmino finala po štiri reprezentance, po dve najslabši ekipi pa nadaljujeta SP v predsedniškem pokalu za uvrstitev od 17. do 24. mesta. Tekme polfinala, za uvrstitev od petega do osmega mesta ter za kolajne (za tretje mesto in finale) bo gostila Koprivnica.


Slovenske mladinke, ki jih vodi trener Bojan Voglar, bodo skupinski del SP začele v soboto, 28. junija, ko se bodo srečale ob 20.45 s Kitajsko. Nato v skupini v Čakovcu sledijo še tekme s Tunizijo (nedelja, 29. junij, ob 20.30), Romunijo (torek, 1. julij, ob 18.15), Rusijo (četrtek, 3. julij, ob 18.15) in Brazilijo (sobota, 5. julij, ob 18.30).


Čeprav je bilo iz različnih razlogov odsotnotih veliko igralk, si je Voglarjeva ekipa priigrala nastop na SP skozi kvalifikacijski turnir na Islandiji. Tam so Slovenke osvojile drugo mesto (1. Romunija 6 točk, 2. Slovenija 4, 3. Ukrajina 2, 4. Islandija 0), potem ko so v Reykjaviku dosegle dve zmagi (Ukrajina 31:30, Islandija 28:23) in en poraz (Romunija 29:31).


Za igranje na SP na Hrvaškem je selektor Voglar izbral 16 igralk. Največ jih prihaja iz ekipe Celje Celjske mesnine (pet), po dve iz Zagorja in Pirana, iz ostalih sedmih klubov pa po ena igralka.



SKUPINE NA SP 2014 ZA MLADINKE:


Skupina A (Dugo Selo): Norveška, Južna Koreja, Hrvaška, Češka, Urugvaj, Kazahstan


Skupina B (Zagreb): Danska, Nizozemska, Nemčija, Angola, Srbija, Argentina


Skupina C (Koprivnica): Madžarska, Francija, Švedska, Japonska, Kongo, Portugalska


Skupina D (Čakovec): Rusija, Romunija, Slovenija, Brazilija, Kitajska, Tunizija.



REPREZENTANCA SLOVENIJE:

Priimek Ime Klub
TRIPKOVIČ Tajda Murpiraten Graz (Avstrija)
MILAKOVIČ Nevenka Piran
JURIČ Manca Krim Mercator
MRMOLJA Dominika GEN-I Zagorje
FERFOLJA Špela Mlinotest Ajdovščina
JAGURDŽIJA Amina Piran
MELAVC Sandra Nazarje
REGNER Katarina Celje Celjske mesnine
STANKO Tjaša Branik
LJEPOJA Nataša Celje Celjske mesnine
GOLOB Pia Celje Celjske mesnine
LEŠKI Veronika ŽURD Koper
PIRC Anja Zelene doline Žalec
HROVATIČ Klara Celje Celjske mesnine
UGRIN Pia GEN-I Zagorje
PIŠEK Jasmina Celje Celjske mesnine
SVETOVNO PRVENSTVO ZA MLADINKE - HRVAŠKA 2014