27. 9. 2014

Brežice – Velika Nedelja Carrera Optyl 38:27 (21:11)

Brežice – Velika Nedelja Carrera Optyl  38:27 (21:11)

Brežice - Športna dvorana, gledalcev: 100, sodnika: Marko in Matjaž Pirc.

Brežice: Polovič A., Šuler 2, Deržič 2, Lipej 3, Tomše J., Tomše M. 4, Hecher 4, Kovač 3, Dučanovič 2, Krivokapič, Polovič K. 1, Šalamon 4, Čanžar 5 (2), Mlakar 7 (1), Zagode 1, Jagrič.

Velika Nedelja Carrera Optyl: Zorec 1, Kaučič 2, Bombek 1, Meško 1, Bezjak 3, Prapotnik, Štefičar 5 (1), Preac, Kneževič, Klemenčič, Lorenčič, Cimerman, Vukan 3, Šerod 5 (1), Hojžar 5 (2), Mavrič 1.

Sedemmetrovke: Brežice 4 (3), Velika Nedelja Carrera Optyl 5 (4).

Izključitve: Brežice 4 minute, Velika Nedelja Carrera Optyl 10 minut.

Brežičani, ki so novinci v 1.B ligi, so prvo domačo tekmo v 1.B ligi začeli zadržano in so do 6. minute zaostajali za gosti iz Velike Nedelje. Po izenačenju v 6. minuti pa je začetna trema minila, Brežičani so začeli igrati zbrano v obrambi in v napadu ter povedli. Z dobro igro in obrambami vratarja so Brežičani razliko do polčasa le še večali in ob polčasu vodili z rezultatom 21:11.

V drugem delu Brežičani niso popuščali in gostom niso dovolili, da se razigrajo, vodstvo so uspeli zadržati do konca in zmagali z rezultatom 38:27.

Rokometaši Brežic bodo v 3. krogu gostovali na Ptuju pri Dravi, Velika Nedelja Carrera Optyl pa bo gostila ekipo iz Radeč.