27. 9. 2014

Piran – Mlinotest Ajdovščina 28:25 (16:12)

Piran – Mlinotest Ajdovščina     28:25 (16:12)

Lucija – Športna dvorana. 120 gledalcev. Sodnika: Palačković in Smolko.

Piran: Spahić (11 obramb), Kraja (2 obrambi), Vivoda, Unuk 2, Krajnc 7, Avsec, Panger 3, Benčič, Levačič, Hrnjić 7(3), Milakovič 7, Jagurdžija 1, Terčič, Medić 1, Stojanović.

Mlinotest Ajdovščina: Srećković (9 obramb), Bratina, Polanc, Lokar, Tripković 1, Rojc 3, Svetik 2, Jonović 1, Čajko 2, Ferfolja 12 (6), Schuster 2, Močnik, Brecelj, Kodele 2, Pipan, Čermelj.

Pirančanke so že na začetku tekme z dobro in hitro igro povedle 4:1, ter 8:5, nato popustile in Ajdovke so izenačile na 8:8 in 10:10, nato so Pirančanke ponovno dale v višjo predstavo in povedle 16:11. Ajdovke so še enkrat zadele in ekipi sta na polčas odšli z rezultatom 16:12. Blestela je ostrostrelka Lea Krajnc, ki je že v prvem polčasu dosegla 6 zadetkov.

Drugi polčas so Pirančanke odprle senzacionalno, saj so že v desetih minutah drugega polčasa naredile delni izid 4:0 in 5:1 in povedle za sedem zadetkov 20:13 in 21:14. Odlično je domača vrata branila nova vratarka Sabrina Spahić, zadevati po so začele še hitri Nevenka Milakovič in nekajkrat Manuela Hrnjić. Do rezultata 26:20 so Pirančanke igrale zelo dobro v vseh segmentih igre, nato pa po lastnih napakah dovolile gostjam, da se z delnim izidom 0:5, približajo le na en zadetek zaostanka. (26:25). V 59. minuti pa je najmlajša na igrišču Alin Unuk dosegla lep zadetek, Milakovičeva

pa je v zadnji minuti tekme na sredini igrišča ukradla žogo in v protinapadu prav tako dosegla zadetek, ter zmaga je več kot zasluženo ostala doma. Končni rezultat 28:25.

Izjava

Dalija Erceg, trenerka Pirana: »Čestitam svoji ekipi za zasluženo zmago. Delali bomo naprej, da bodo punce igrale še bolje, tako individualno kot kolektivno.«