29. 11. 2014

Gorenje v skupinskem delu pokala EHF po visoki zmagi proti Rusom

Rokometaši velenjskega Gorenja so v povratni tekmi 3. kroga evropskega pokala EHF na domačem igrišču premagali ruske Permske medvede z 39:29 (19:12) in se uvrstili v skupinski del tega tekmovanja. Velenjska ekipa je na prvi tekmi v Permu zmagala s 37:34.

 

 

GORENJE VELENJE - PERMSKI MEDVEDI 39:29 (19:12)

 

 

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev: 900, sodnika: Bounoura in Khalid (oba Francija).

 

 

Gorenje Velenje: B. Burić, Ferlin, Božović 3, Medved 2, S. Burić 4, Szyba 2, Skube 6, Golčar 3, Šoštarič 4, Papež 1, Kleč 2, Dobelšek 2, Gams, Nosan, Dujmovič 8 (4), Bećiri 2.

 

 

Permski medvedi: Sorokin, Levšin, Voronin 2, Maksimov, Dementjev 1, Buzmakov 5, Orlov 2 (1), Čistabajev, Bogdanov 5, Krivenko 1, Soroko 9 (3), Aslanjan 1, Šindin 3, Popov.

 

 

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 4 (4), Permski medvedi 7 (4).

 

 

Izključitve: Gorenje Velenje 12 minut, Permski medvedi 8 minut.

 

 

 

Rokometaši iz Velenja so se zanesljivo uvrstili v skupinski del evropskega pokala EHF. Po zmagoslavju v Rusiji s 37:34 so na današnji povratni tekmi ugnali igralce iz Perma z 39:29.

 

 

Svoje tekmece v skupinskem delu tekmovanja bodo igralci Gorenja dobili na žrebu, ki bo na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju v četrtek, 4. decembra.

 

 

Izbranci domačega trenerja Ivana Vajdla so imeli od prve minute škarje in platno v svojih rokah. Začeli so izjemno, že po desetih minutah so si priigrali visoko prednost 7:1.

 

 

To je bil znak, da bodo le stežka ostali brez nastopa v skupinskem delu, kar je bil osnovni cilj velenjskih rokometašev, potem ko so po nekoliko čudnih okoliščinah ostali brez nastopa v ligi prvakov.

 

 

"Ose" so vseskozi igrale resno in odgovorno, v 20. minuti povišali na 14:7, na velik odmor pa odšli z nespremenjeno prednostjo (19:12). V drugi polovici tekme niso popustili niti za ped.

 

 

Velenjčani so bili še naprej absolutni gospodarji domačega terena v RDeči dvorani. Deset minut pred koncem neenakovrednega dvoboja so si priigrali prednost šestnajstih golov (37:21), na koncu pa zmagali z 39:29.

 

 

V velenjski ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Marko Dujmovič z osmimi in Staš Skube s šestimi goli.

 

 

Marko Dujmovič, igralec Gorenja Velenja: "Prikazali smo dobro igro, ki je posledica dobre priprave. Še posebno pozornost smo namenili zunanji liniji, naštudirali smo njihov sistem in to izkoristili. Na žreb skupin pokala EHF nimamo posebnega vpliva, a bi raje kot nemške ekipe videl Francoze ali Romune."

 

 

Klemen Ferlin, vratar Gorenja Velenja: "Zmaga je produkt timske igre, moja dobra predstava pa je produkt dobre obrambe. Če ta deluje, potem lahko pridem do lahkih žog, ki v nadaljevanju dvignejo celo ekipo, posledično pa sem tudi jaz uspešnejši." (sta, gor)

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15