29. 11. 2014

Celjani v sedmem krogu lige prvakov tesno izgubili proti Vardarju v Skopju

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tekmi 7. kroga evropske lige prvakov v gosteh izgubili proti makedonskemu Vardarju iz Skopja z 32:34 (17:19). Celjska zasedba bo v prihodnjem krogu v soboto, 6. decembra, gostila francoski Montpellier.

VARDAR SKOPJE - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 34:32 (19:17)

Skopje - Dvorana Jane Sandanski, gledalcev: 5000, sodnika: Cohen in Peretz (oba Izrael).

Vardar Skopje: Šterbik, Brumen 3, Pribak, Terzić, Toskić 5, Marković 1, Karačić 6, Dušebajev 3, Abutović, Lazarov 1, Rastvorcev, Dibirov 7 (4), Harbok 5, Šiškarev 1, Čipurin 2.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek, Ivić 1, Žuran 1, Janc 4, Razgor 3, Marguč, Poteko 1, Miklavčič 1, Slišković 9 (2), Zarabec 6 (3), Kodrin 1, Kasal, Žvižej 5.

Sedemmetrovke: Vardar Skopje 4 (4), Celje Pivovarna Laško 6 (5).

Izključitve: Vardar Skopje 12 minut, Celje Pivovarna Laško 14 minut.

Rokometaši iz mesta ob Savinji so izgubili še drugo medsebojno tekmo proti tekmecem iz makedonske prestolnice, še vedno pa imajo možnosti, da se prebijejo v osmino finala lige prvakov. Eno najbolj usodnih tekem v tej sezoni bodo igrali v soboto, 6. decembra, ko bodo v domačem Zlatorogu gostili tekmece iz francoskega Montpellierja, kjer igra kar pet slovenskih rokometašev - Jure Dolenec, Dragan Gajić, Matej Gaber, Vid Kavtičnik in Borut Mačkovšek.

Celjani so slabo odprli tekmo v Skopju, gostitelji pa so si na krilih temperamentnih igralcev priigrali vodstvo 5:2. A slovenski prvaki so se po slabem uvodu vendarle zbrali, v osmi minuti izenačili na 5:5, dve minuti kasneje pa po zadeti sedemmetrovki Mihe Zarabca prvič na dvoboju povedli s 7:6.

Do konca polčasa se je v dvorani Jane Sandanski odvijal izenačen boj, v rahli rezultatski prednosti so bili vseskozi gostitelji, a njihova zaloga v zadetkih je bila pičla in dosegljiva v vsakem trenutku. V največje težave so zabredli v 21. minuti, ko so zaostali za tri gole (12:15).

V drugi polovici tekme se podoba na igrišču ni bistveno spremenila, domači rokometaši so bili vseskozi v prednosti, Celjani pa so jim vseskozi dihali za ovratnik. Izbranci Branka Tamšeta so si v 37. minuti pridelali štiri gole zaostanka (18:22), v nadaljevanju pa vendarle pokazali zobe.

Hitro so se približali na gol zaostanka, odločnega koraka pa niso naredili. Gostitelji so jim venomer ušli, vseskozi imeli od dveh do največ petih golov prednosti. V drugem polčasu je "eksplodiral" tudi Sergej Harbok, Celjani za nekdanjega soigralca nikakor niso našli protiorožja, na koncu pa ostali tudi praznih rok.

Celjska zasedba je na dosedanjih sedmih tekmah dosegla dve zmagi in doživela pet porazov. V skupini C je premagala nemški Rhein-Neckar Löwen in ruske Čehovske medvede, dvakrat je izgubila proti Vardarju, po enkrat pa proti Rhein-Neckarju Löwnu, Montpellierju in madžarskemu Veszpremu.

V celjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Ivan Slišković z devetimi in Miha Zarabec s šestimi goli.

Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško: "Zavedali smo se, da bo Vardar maksimalno motiviran proti nam, kar se je videlo tudi iz njihovih izjav, da maksimalno spoštujejo našo ekipo. Mi smo želeli ponoviti igro, predvsem v obrambi, s tekme proti Rhein Neckarju, a mogoče vsi mislimo, da bomo lahko iz tedna v teden na tako visokem nivoju. Žal danes nismo bili na tako visokem nivoju in če si želiš premagati tako odličnega nasprotnika, kot je Vardar in to na njegovem igrišču, se ti morajo vse stvari "poklopiti" v vseh elementih igre. V prvem polčasu smo igrali zelo svileno obrambo, a smo slabo obrabo uspeli kompenzirati z dobrim napadom. Tako smo na odmor odšli z dvema goloma zaostanka, v drugem polčasu smo nekajkrat prišli zraven in začutili, da lahko z izjemnim polčasom pridemo do svoje priložnosti. A se nam žal ni izšlo, imeli smo še nekaj smole, pa tudi prejetih 34 golov je za tako pomembno tekmo preveč. Vseeno se nismo predajali, želeli smo, a kljub temu fantom čestitke za nepopustljivost."

Urban Lesjak, vratar Celja Pivovarne Laško: "Odigrali smo težko tekmo v prečudoviti atmosferi. Tekma se ni začela po naših željah, nikakor nismo bili sposobni sestaviti naše prepoznavne obrambe, pa tudi vratarja nisva dodala tistega, kar dodava ponavadi. In potem je sledil poraz v Skopju." (sta, cpl)

Foto: Gregor Katič/Celje Pivovarna Laško

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2014/15