15. 2. 2015

Pričakovan razplet gostovanja celjskih rokometašev v Veszpremu

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v današnji tekmi 9. kroga evropske lige prvakov v gosteh izgubili proti madžarskemu Veszpremu s 26:29 (10:15). Celjska ekipa bo v zadnjem krogu skupine C gostila ruske Čehovske medvede, tekma pa bo v soboto, 21. februarja.

 

 

VESZPREM - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 29:26 (15:10)

 

 

Veszprem - Dvorana Veszprem Arena, gledalcev: 5500, sodnika: Cacador in Nicolau (oba Portugalska).

 

 

Veszprem: Mikler, Alilović, Gulyas 3, Ivancsik 1, Schuch, Ruesga 2, Ilić 5 (2), Nilsson 1, Nagy 4, Zeitz 4, Ugalde 1, Marguč, Rodriguez, Terzić, Sulić 5, Lekai 3.

 

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek 2, Ivić 2, Žuran 1, Janc 3, Razgor 4, Suholežnik, Marguč 3, Malus 1 (1), Poteko 2, Miklavčič 3, Slišković 2 (1), Zarabec, Kodrin, Žvižej 3.

 

 

Sedemmetrovke: Veszprem 2 (2), Celje Pivovarna Laško 4 (2).

 

 

Izključitve: Veszprem 4 minute, Celje Pivovarna Laško 8 minut.

 

 

 

Slovenski prvaki so v središču madžarskega klubskega rokometa doživeli pričakovan poraz. Večji del tekme so bili enakovredni zvezdniški zasedbi iz Veszprema, imeli pa so tudi nekaj črnih obdobij v svoji igri, kar so gostitelji s pridom izkoristili in nagnili tehtnico na svojo stran.

 

 

Celjska ekipa, ki je na dosedanjih devetih tekmah premagala nemški Rhein-Neckar Löwen in ruske Čehovske medvede ter po dvakrat izgubila z Veszpremom, francoskim Montpellierjem in makedonskim Vardarjem ter enkrat z Rhein-Neckarjem Löwnom, bo v zadnjem krogu gostila Čehovske medvede, tekma pa se bo v soboto, 21. februarja, v dvorani Zlatorog pričela ob 19. uri.

 

 

Izbranci celjskega stratega Branka Tamšeta so slabo odprli tekmo v veszpremski Areni, ki je na las podobna njihovemu Zlatorogu. Po pičlih štirih minutah so namreč zaostali z 0:3, prvi gol pa dosegli šele v izteku pete minute, ko je zadel David Miklavčič. A nato je njihova igra vendarle dobila lepšo podobo: obramba je onemogočila domačo zvezdniško zunanjo vrsto, na čelu z razvpitim Laszlom Nagyjem, stekla je tudi igra v napadu.

 

 

Celjani so v 12. minuti znižali na 3:4, le pet minut kasneje pa izenačili na 6:6. Španski strokovnjak na klopi Veszprema Carlos Ortega je zahteval minuto odmora, a ta ni spremenila razmerja moči na igrišču, Blaž Janc je celo zapravil nasprotni napad za prvo celjsko vodstvo.

 

 

Slovenski prvak je bil do 22. minute povsem enakovreden madžarski zvezdniški zasedbi, nato pa je malenkostno popustil in si v 25. minuti znova pridelal zaostanek treh golov (10:13), najvišjega v prvi polovici tekme pa v 29. minuti (10:15).

 

 

Drugi polčas je bil preslikava prvega, obe ekipi sta zelo nihali in kazali različne obraze. Celjani so si v začetku druge polovice tekme pridelali najvišji zaostanek na tekmi (10:16), nato pa močno dvignili svojo igro, v 41. minuti praktično izničili visok zaostanek in se približali na vsega gol (17:18), le tri minute kasneje pa je Blaž Blagotinšek iz (pol)protinapada tekmo postavil v začetno izhodišče (19:19).

 

 

A nato so znova na sceno stopili rokometaši madžarske ekipe, ki so med 45. in 47. minuto izkoristili številčno premoč na igrišču in po delnem izidu 3:0 povišali na 22:19, dvanajst minut pred koncem tekme pa na 23:19. Celjani so se pognali v odprt lov za njimi in se nekajkrat približali na dva gola zaostanka (24:26, 25:27), bolj odločnega koraka pa niso naredili.

 

 

V celjski ekipi je David Razgor dosegel štiri, Blaž Janc, David Miklavčič, Gal Marguč in Luka Žvižej pa po tri gole. (sta)

 

 

 

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2014/15