26. 5. 2015

Celjani spet premagali Gorenje in v finalu v zmagah povedli z 2:0

Na drugi finalni tekmi v končnici za prvaka v 1. NLB Leasing ligi so rokometaši Celja Pivovarne Laško v Velenju premagali Gorenje z 31:28 (16:12). V zmagah zdaj vodijo z 2:0, tretja tekma, ki že lahko odloči prvaka, pa bo v četrtek, 28. maja, ob 19. uri v Celju.

 

 

GORENJE VELENJE - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 28:31 (12:16)

 

 

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev: 1700, sodnika: Deržek (Ajdovščina) in Nahtigal (Ljubljana).

 

 

Gorenje Velenje: B. Burić, Ferlin, Božović, Medved 5, S. Burić 2, Ovniček, Szyba 3, Skube 8 (1), Šoštarič 6, Golčar, Kleč, Gams, Nosan, Dujmovič 2 (2), Bećiri, Papež 2.

 

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek 4, Ivić, Žuran, Janc 1, Razgor 1, Suholežnik, Marguč, Poteko 1, Miklavčič 5, Slišković 9 (1), Zarabec 7, Kodrin, Žvižej 3 (1), Fižuleto.

 

 

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 4 (3), Celje Pivovarna Laško 5 (2).

 

 

Izključitve: Gorenje Velenje 8 minut, Celje Pivovarna Laško 14 minut.

 

 

 

Celjske rokometaše le še zmaga loči do 19. naslova državnih prvakov. Po zanesljivi zmagi na sobotni prvi tekmi v dvorani Zlatorog s 35:25 so danes po hudem boju in z dokaj slabo predstavo slavili še v velenjski Rdeči dvorani ter v zmagah povedli z 2:0. Tretja tekma finalne serije bo v četrtek, 28. maja, v Celju.

 

 

Favorizirani rokometaši iz mesta ob Savinji so se druge finalne tekme lotile z identično strategijo kot na prvi tekmi, a njihova prevlada v Šaleški dolini navkljub hitremu vodstvo s 5:2 v sedmi minuti ni bila izrazita. Velenjčani so jim bili povsem konkurenčni, predvsem pa so v prvem polčasu s pridom izkoriščali dokaj živčne reakcije Celjanov in dve izključitvi stebra obrambe Vida Poteke, ki si jih je prislužil v uvodnih trinajstih minutah.

 

 

Celjani so bili navkljub temu vseskozi v rezultatski prednosti, v prvi polovici tekme so največ vodili za pet golov - v 27. minuti je bilo 15:10. Njihova prednost bi bila zagotovo še bolj izrazita, a sta Luka Žvižej in Miha Zarabec zastreljala dve sedemmetrovki, ob tem pa je domači vratar Benjamin Burić zaustavil nekaj tekmečevih čistih strelov, tako da so na odmor odšli s prednostjo štirih golov (16:12).

 

 

Po številnih napornih tekmah na domači in mednarodni sceni v zadnjem obdobju vidno utrujeni Velenjčani so bili v drugem polčasu povsem enakovredni Celjanom. V 43. minuti so se jim približali na dva gola zaostanka (19:21), po dveh golih Maria Šoštariča pa so tri minute kasneje tekmo postavili v začetno izhodišče (21:21).

 

 

V končnici tekme je bila rahla rezultatska prednost vseskozi na strani Celjanov, a "ose" so jim vztrajno dihale za ovratnik. Še pet minut pred koncem je bil izid poravnan (26:26), nato pa so gosti po golih Davida Miklavčiča in Blaža Blagotinška povišali na 28:26 ter tekmo pripeljali do srečnega konca.

 

 

Gorenje se je v napeti končnici še dvakrat približalo na gol zaostanka - 27:28 (57. minuta) in 28:29 (58. minuta). Blaž Blagotinšek je slabi dve minuti pred koncem zadel za celjsko vodstvo s 30:28, pol minute pred koncem Staš Skube ni izkoristil sedemmetrovke (uspešnejši je bil vratar Urban Lesjak), celjsko zmago pa je potrdil David Razgor.

 

 

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Ivan Slišković z devetimi, v velenjski pa Staš Skube z osmimi goli.

 

 

Niko Medved, rokometaš Gorenja: "Znova smo dokazali, da smo dobra in bojevita ekipa. V prvem polčasu je šepala naša igra v obrambi in napadu. Celjani so nam ušli, njih pa je vedno težko dohiteti. V drugem polčasu smo strnili naše vrste, tudi naši privrženci so nas ponesli, na koncu pa je izostal kanček sreče, a tudi kakšen atom moči."

 

 

Luka Žvižej, rokometaš Celja Pivovarne Laško: "V drugem polčasu se je zgodil padec v naši igri, a nikoli nismo zaostali, kar je tudi najbolj pomembno. Zdržali smo pritiske z vseh strani. Najprej moramo analizirati našo igro in se hitro regenerirati ter pripraviti za četrtkovo tekmo."

 

 

Blaž Blagotinšek, rokometaš Celja Pivovarne Laško: "V Velenju je vselej težko igrati, današnji dvoboj pa je bil bržkone najtežji v tej sezoni, saj je odločal o prvaku. Zmage sem vesel, najbolj pomembno pa je, da na četrtkovi tekmi znova 'stisnemo' ter na domačem igrišču dosežemo tako želeno tretjo zmago."

 

 

 

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15