28. 5. 2015

Vujović izbral 21 igralcev za kvalifikacijski tekmi s Slovaško in Latvijo

Novi selektor slovenske moške reprezentance Veselin Vujović je izbral 21 igralcev za junijski tekmi s Slovaško in Latvijo v kvalifikacijah za nastop na EP 2016 na Poljskem. Na širšem seznamu je 28 igralcev s pravico nastopa, Vujović pa je presenetil z nekaterimi novostmi in spremembami.

 

 

V kvalifikacijski skupini 3 čakata Slovenijo zadnji dve tekmi. V petem krogu bo v sredo, 10. junija, ob 17. uri igrala proti Slovaški v Prešovu, v zadnjem krogu pa v soboto, 13. junija, ob 18.30 v Rdeči dvorani v Velenju proti Latviji. Po štirih krogih v skupini 3 vodi Švedska s 7 točkami, Slovenija jih ima 5, Latvija 4, Slovaška pa je še brez točk.

 

 

Na širšem seznamu igralcev, ki imajo pravico nastopa na zadnjih dveh tekmah je 28 igralcev, selektor Vujović pa jih bo na priprave povabil 21. Zbor igralcev in strokovnega vodstva reprezentance je v četrtek, 4. junija, ob 13. uri v hotelu Dobrava v Zrečah.

 

 

Srednji igralec Miha Zarabec, krožni napadalec Vid Poteko (oba Celje Pivovarna Laško), vratar Aljoša Rezar (Tremblay) ter krilna igralca Matjaž Brumen (Vardar Skopje) in Darko Cingesar (Maribor Branik) so nova imena na Vujovićevem seznamu. V primerjavi z zadnjo akcijo s Švedsko, ko je bil selektor Boris Denič, na njem ni Dragana Gajića (Montpellier), Uroša Bundala (Tremblay), Gorazda Škofa (Nantes), Simona Razgorja (Meškov Brest), Marka Bezjaka (Magdeburg) in Miladina Kozline (Minden).

 

 

Gajića, najboljšega strelca letošnjega svetovnega prvenstva v Katarju, ne bo na junijskih tekmah zaradi zasebnih razlogov, Škof je poškodovan, Bundalo in Razgor sta na širšem seznamu 28 igralcev, na njem pa ni Kozline in poškodovanega Bezjaka. Veselin Vujović ne skriva, da pod njegovim mandatom ne bo popuščanja, od svojih varovancev bo zahteval maksimalen pristop na vseh področjih, če tega ne bodo sposobni udejanjiti na igrišču pa bo od vodstva zveze terjal, kot se je slikovito izrazil, da "igralcem kupijo ure in se jim zahvalijo za sodelovanje".

 

 

Črnogorskega strokovnjaka ne skrbi niti zelo kočljiv termin igranja zadnjih kvalifikacijskih tekem s Slovaki in Latvijci, saj prihajata ob koncu sezone, ko je rokometni "material" že močno načet, Slovenci pa imajo za seboj že nekaj grenkih izkušenj z junijskimi tekmami. "Omenjena zadeva bi me skrbela v primeru, da bi imela Slovaška daljši premor in daljše priprave od Slovenije. A temu ni tako, vse reprezentance so v enakem položaju, vse so končale državno prvenstvo, vsi igralci so utrujeni po dolgi sezoni," je sprva dejal Vujović.

 

 

Nato je selektor dodal: "Menim, da je največja slovenska prednost ravno nov selektor, prav vsi igralci so dobili dodaten motiv po novem dokazovanju. Nekateri naši igralci so razmišljali o odpovedi, a so se nato premislili, kar kaže, da jim ni vseeno. Dejstvo je, da vsaka novost ali sprememba prinaša tudi kanček negotovosti. Upam, da bodo spremembe predvsem dodatna spodbuda za moje fante, kot trener pa upam, da bo ta impulz trajal čim dlje časa."

 

 

Poleg 21 vabljenih kandidatov za reprezentanco, ki so objavljeni spodaj, je na širšem seznamu še sedmerica. To so: Nenad Bilbija (Minden, Nemčija), Uroš Bundalo (Tremblay, Francija), Dragan Gajić (Montpellier, Francija), Mitja Nosan, Mario Šoštarič (oba Gorenje Velenje), Simon Razgor (Meškov Brest, Belorusija) in Gorazd Škof (Nantes, Francija).

 

 

 

VABLJENI IGRALCI:

Priimek Ime Klub
ŽVIŽEJ Luka Celje Pivovarna Laško
CINGESAR Darko Maribor Branik
SKUBE Sebastjan Bjerringbro-Silkeborg (Danska)
CEHTE Klemen Aix (Francija)
MAČKOVŠEK Borut Montpellier (Francija)
ZORMAN Uroš Kielce (Poljska)
BOMBAČ Dean Pick Szeged (Madžarska)
ZARABEC Miha Celje Pivovarna Laško
MIKLAVČIČ David Celje Pivovarna Laško
NATEK Jure Magdeburg (Nemčija)
DOLENEC Jure Montpellier (Francija)
KAVTIČNIK Vid Montpellier (Francija)
MARGUČ Gašper Veszprem (Madžarska)
BRUMEN Matjaž Vardar (Makedonija)
GABER Matej Montpellier (Francija)
ŽVIŽEJ Miha Toulouse (Francija)
BLAGOTINŠEK Blaž Celje Pivovarna Laško
POTEKO Vid Celje Pivovarna Laško
SKOK Matevž Celje Pivovarna Laško
PROŠT Primož Göppingen (Nemčija)
REZAR Aljoša Tremblay (Francija)