27. 7. 2015

Francija bo prvi tekmec mlajših kadetov

začenja z nastopi na olimpijskem festivalu evropske mladine v Tbilisiji. Naš prvi tekmec je Francija.

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) bo potekal do nedelje 2. avgusta v Tibilisiju. Priprave so bile razdeljene na tri dele. Prva dela sta bila opravljena na Rogli in sta zajemali tudi dve pripravljalni tekmi proti sovrstnikom Madžarske, ki prav tako odhajajo na OFEM, ki bo potekal v Gruziji. Obe tekmi so suvereno dobili slovenski rokometaši z izidoma 33:25 in 39:24.

Pred odhodom v Gruzijo je trener Prapotnik povedal:  »Ekipa je na Rogli, ki nam je nudila fantastične pogoje v teh vročih dneh, opravila veliko dela. V Zrečah smo le še pilili podrobnosti in odpravljali napake s tekem proti Madžarski. Optimistični lahko gremo na tekmovanje, kjer bomo sodelovali v skupini z Francijo, Švico, Gruzijo. Veliko smo se pripravljali na prvo tekmo s Francozi. Vemo kaj Francozi pomenijo v svetovnem merilu in galski petelini so zagotovo eden izmed večjih favoritov tega tekmovanja. Naš cilj je polfinale, želje pa precej višje«.

V drugi predtekmovalni skupini se nahajajo še Danci, Norvežani, Nemci in Madžari. Praktično podmladki svetovnih rokometnih velesil. Sicer bo slovenska udeležba v Tibilisiju štela 85 sodelujočih. Na zadnjih igrah leta 2013 v Utrechtu je Slovenija osvojila devet posamičnih in dve ekipni medalji v rokometu in odbojki. Tokrat bo rokomet edini slovenski ekipni šport na OFEM – u.