29. 7. 2015

Mlajši kadeti so se z zmago nad Gruzijo uvrstili v polfinale olimpijskega festivala evropske mladine

Varovanci trenerja Saše Prapotnika so v tretjem krogu gladko ugnali gostitelje iz Gruzije in se prepričljivo uvrstili  v polfinale, kjer se bodo v petek pomerili z Nemčijo.

 

Slovenija je proti Gruziji pokazala dva obraza. V prvem polčasu je bila slaba igra v napadu, ki se je končala s slabim odstotkom meta (25-12). Na srečo je bila obramba spet na spodobnem nivoju (21 prekrškov do odmora), čeprav se je že v 12. minuti poškodoval Miha Kavčiča. Nastop Kavčiča v polfinalu proti Nemčiji je zaradi resnosti poškodbe pod velikim vprašajem. S pomočjo obrambe je odlično v golu deloval Gašper Dobaj, ki je do 15. minute zbral kar 8 obramb. V 20. minuti je Gruziji uspelo celo povesti za dva zadetka (9:7), vendar je nato Slovencem v nervoznem zaključku prvega polčasa le uspelo oditi na odmor z dvema goloma prednosti (12:10). V drugem polčasu pa smo videli pravo igro mladih Slovencev, ki so ta del igre dobili s kar 23:9. Obramba je tekmo končala pri kar 52 prekrških. Z odličnimi obrambami je nadaljeval Mark Ferjan. In le želeti si je podobne igre v petek 31., julija, v polfinalu proti Nemčiji, ki je doslej na turnirju poleg Francije največ pokazala.


SLOVENIJA - GRUZIJA 35:19 (12:10)

Slovenija: Ferjan (11 obramb), Dobaj (8 obramb); Kunst 2, Drobež 3, A. Dobovičnik 2 (1), Ocvirk 5 (3), Horvat 3, Kavčič 1, Rozman 5, Mi. Kotar, Ma. Kotar, Alagić 2, T. Dobovičnik 4, Ozmec 4, Kosi 4. Trener: Saša Prapotnik.

foto: oks