19. 12. 2015

Riko Ribnica - Maribor Branik 25:26 (12:12)

V 15. krogu v 1. NLB Leasing ligi so rokometaši Maribora Branika dosegli pomembno zmago na gostovanju v Ribnici. Štajerci so domačo ekipo Riko Ribnica v napeti končnici premagali z rezultatom 26:25 (12:12).

RIKO RIBNICA - MARIBOR BRANIK 25:26 (12:12)

Ribnica - Športna dvorana, sodnika: Žibret in Teršek (oba Trbovlje).

Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Grebenc, Leban 7 (6), Fink 4, Celminš, Knavs, Henigman 2, Skušek 5, Pucelj 1, Nosan 5, Kljun, Atanasov 1, Košmrlj.

Maribor Branik: Čudič, Mijušković, Kastelic, Žmavc, Kaleb 6, Špelić, Jamnik 5, Poklar 6, Hrastnik, Fidel, Verdinek 3, Brajović 6, Čagalj, Štumpfl.

Sedemmetrovke: Riko Ribnica 6 (6), Maribor Branik 1 (0).

Izključitve: Riko Ribnica 2 minuti, Maribor Branik 8 minut.

Pred tekmo v Ribnici je imela domača ekipa na lestvici 15 točk, gostujoča pa 17. Toda po zmagi na gostovanju se Mariborčani se vzpenjajo na prvenstveni lestvici in so se z 19 točkami zavihteli v zgornjo polovico, medtem ko so Ribničani tik pod njo in za njimi zaostajajo za štiri.

V prvem polčasu tekme v deželi suhe robe se je odvijal ogorčen boj za vsak košček igrišča. Izid je bil v prvih tridesetih minutah kar desetkrat izenačen, samo enkrat so Ribničani vodili za dva gola (3:1), pa tudi na odmor sta se ekipi podali brez zmagovalca (12:12).

Gostitelji so sijajno odprli drugo polovico tekme in v 37. minuti povedli s štirimi goli prednosti (17:13). Toda v naslednjih petih minutah so Mariborčani naredili delni rezultat 5:0 in povedli z 18:17, nato pa je sledilo pet izenačenj, zadnje pri rezultatu 22:22 v 51. minuti.

V 54. minuti si je gostujoča ekipa pod vodstvom trenerja Slavka Iveziča priigrala dva gola prednosti (25:23). Ribničani so se do zadnjega sodniškega žvižga dvakrat približali samo na minus ena (23:24 in 24:25), odločilni gol za goste je 26 sekund pred koncem za 26:24 dosegel Vojislav Brajović, medtem ko je Patri Leban deset sekund pred koncem le omilil poraz ribniške ekipe.

V mariborski ekipi so Ante Kaleb, Tine Poklar in Vojislav Brajović dosegli po šest golov. V domači zasedbi je bil najbolj učinkovit Patrik Leban, ki je dosegel sedem zadetkov, od tega šest s sedemmetrovk.

Državno prvenstvo se bo nadaljevalo 6. februarja prihodnje leto. Ribniška ekipa bo gostovala v Celju, mariborska pa bo gostila novomeško Krko.

1. NLB LEASING LIGA - SEZONA 2015/16