16. 2. 2016

Slovenske rokometašice z Makedonkami v Ljudskem vrtu

Slovensko žensko rokometno reprezentanco prihodnji mesec čaka nadaljevanje kvalifikacij za letošnje evropsko prvenstvo na Švedskem. Slovenija je v skupini s Hrvaško, Črno goro in Makedonijo, po dveh krogih je brez zmage, v tretjem krogu pa jo čaka dvoboj z Makedonijo, ki bo 10. marca v mariborski dvorani Ljudski vrt.

Rokometna zveza Slovenije (RZS) je organizacijo tekme zaupala ŽRK Branik - DP Logik.

"Reprezentančno tekmo bomo izkoristili za promocijo ženskega rokometa v Mariboru. Moški rokomet je že na kar zavidljivi ravni. Želimo, da bi se ženske vsaj približale, če ne že presegle moške. Ta tekma je prišla v pravem času. Potrudili se bomo, da bo čim več ljudi in da bo en lep dogodek v mestu," je povedala nova predsednica kluba Andreja Omerzel Topalovič.

Ta je na vrhu prvoligaškega kluba nasledila dolgoletnega predsednika Matjaža Stanka. "Predsedstvo kluba sem prevzela z velikim veseljem. Bivši predsednik Matjaž Stanko je v preteklih dveh mandatih opravil zares veliko delo. Klub je v osmih letih dvignil na visoko raven. Skupaj z upravnim odborom je uspešno opravil finančno sanacijo. Postavil je temelje za dobro delovanje kluba. Poskrbljeno je za dober trenerski kader in dobre pogoje dela z igralkami vseh kategorij. Sama si bom prizadevala za ohranitev trenda rasti kluba. Moj cilj je pridobivanje čim večjega števila novih igralk vseh starosti in vrnitev bivših igralk k Braniku. Pomembna se mi zdi predvsem vzgoja mladih športnic in njihova usmeritev v rokomet. Želim si tudi organizirati Branikov turnir za mlajše selekcije po vzoru turnirjev, ki jih radi obiskujemo v tujini in tudi v Sloveniji," je še dodala Andreja Omerzel Topalovič.